Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ohjaaja Matti Ijäs muistelee Esko Hukkasta: ”Hallitsi roolien psykologiset salat”

Näyttelijä Esko Hukkanen on kuollut, kertoi Iisalmen Sanomat keskiviikkona

Kulttuuri
 
Pirjo Rönkkö
Esko Hukkanen kuvattuna vuonna 1998.
Esko Hukkanen kuvattuna vuonna 1998. Kuva: Pirjo Rönkkö

Näyttelijä Esko Hukkanen on kuollut 88-vuotiaana pitkän sairauden jälkeen Lahdessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iisalmen Sanomat.

Hukkanen muistetaan erityisesti televisiosarjoista Velipuolikuu, Metsolat ja Team Ahma. Hänen tunnetuimpia elokuvaroolejaan ovat Kuuno Taivainen Veikko Kerttulan ohjaamassa Simpauttajassa sekä pääosa Matti Ijäksen ohjauksessa Painija.

Vuonna 1985 ensi-iltansa saanut Painija oli Esko Hukkasen läpimurtoelokuva. Sen jälkeen häntä alettiin nähdä isoissakin rooleissa.

”Hukkanen oli hyvin avoin ja vilpitön kaveri – utelias ja innostunut”, muistelee Matti Ijäs HS:lle.

Ijäs luonnehtii Hukkasen kanssa työskentelyä helpoksi. ”Esimerkiksi Painijan päärooli näkyi elokuvassa sellaisena, kuin se oli kirjoitettukin.”

Näyttelijänä Hukkanen oli itseoppinut.

”Esko ei ollut käynyt näyttelijäkouluja vaan teki rohkeasti karaktääreja, joita hän oli poiminut arkipäivästä ja lähipiiristään. Hän hallitsi roolien psykologiset salat”, sanoo Ijäs.

”Esko oli tarkka roolihenkilöistään ja osasi rakentaa heidän toimintaansa. Hän ymmärsi miten henkilö toimii ja liikkuu. Se oli oleellisempaa kuin se, mitä repliikkejä hän lausui.”

Hukkasen viimeisimpiin töihin kuuluu Kullervo Väkeväisen rooli televisiosarjassa Lehmän vuosi. Sitä esitettiin kolme tuotantokautta vuosina 2006–2010.

Hukkanen syntyi vuonna 1927. Hän toimi aluksi puuseppäalalla, mutta kiinnostui myöhemmin näyttelemisestä.

Hukkanen näytteli Oulun, Imatran, Kouvolan, Joensuun, Lappeenrannan ja ja Mikkelin teattereissa. Hän jäi eläkkeelle Lahden kaupunginteatterista vuonna 1991.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat