Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsissa kuolleen brittibändin debyyttilevy julkaistiin perjantaina – ”jättää hymyn kasvoille”

Kaikki Viola Beachin jäsenet ja manageri kuolivat helmikuussa Södertäljessä, kun heitä kuljettanut auto putosi kanaaliin.

Kulttuuri
 
Viola Beach
Brittiyhtye Viola Beachin jäsenet kuolivat keikkamatkalla Ruotsin Södertäljessä helmikuussa.
Brittiyhtye Viola Beachin jäsenet kuolivat keikkamatkalla Ruotsin Södertäljessä helmikuussa. Kuva: Viola Beach

Brittiyhtye Viola Beachin debyyttialbumi julkaistiin perjantaina ilman, että kukaan yhtyeen jäsenistä pääsi juhlimaan saavutustaan. Kaikki yhtyeen jäsenet ja heidän managerinsa kuolivat helmikuussa Ruotsin Södertäljessä.

Keikkamatkalla ollutta yhtyettä kuljettanut auto putosi moottoritien sillalta yli 25 metrin matkan kanaaliin. Ruotsalaismedian mukaan vuokra-autoa ajanut manageri Craig Tarry toimi tietoisena ajaessaan autolla alas sillalta, eikä mitään ulkoista selitystä tapahtuneelle löytynyt. Esitutkinnan johtajan arvioiden mukaan kuski oli saattanut jättää opasteet huomioimatta, puhua kännykkään tai kääntyä puhumaan muille matkustajille.

Yhtye oli tulossa Norrköpingissä järjestetyiltä Where’s the music -festivaaleilta ja matkasi kohti Arlandan lentokentän tuntumassa sijaitsevaa hotellia. Ruotsin keikka oli yhtyeen ensimmäinen esiintyminen Britannian ulkopuolella.

Manageri Tarryn lisäksi onnettomuudessa kuolivat kitaristi-laulaja Kris Leonard, kitaristi River Reeves, basisti Tomas Lowe ja rumpali Jack Dakin.

Yhtyeen mukaan nimetyn ja yhdeksän kappaletta sisältävän levyn julkaisi Viola Beachin oma levy-yhtiö Fuller Beans Records.

BBC:n mukaan debyyttialbumi ei ole levy, jonka bändi aikoi julkaista. Kyse on enemmänkin kokoelmasta kappaleita, jotka yhtye ehti tehdä lyhyen uransa aikana. Monet niistä oli tarkoitettu EP-mittaiseen julkaisuun, ei kokopitkälle albumille.

Musiikkilehti NME:n mukaan albumi ”jättää kasvoillesi hymyn”. Arviossa todetaan, että albumia kuunteleva ei kosketa niinkään tarinan surullisuus tai hukkaan mennyt lahjakkuus vaan ”se energia ja elämänilo, joka [albumin] tekemiseen käytettiin”.

Brittimedia kertoo yhtyeen perheiden julkaisseen tiedotteen albumin julkaisun yhteydessä. He totesivat olevansa erittäin ylpeitä poikiensa aikaansaannoksista.

”Tämä on heidän perintönsä, ja tiedämme syvällä sydämissämme, että pojat haluaisivat maailman kuulevan musiikkia, jolle he antoivat kaikkensa. Tämä oli heille vain alku, ja nämä yhdeksän kappaletta kirjoitettiin jaettaviksi, kuultaviksi ja ennen kaikkea nautittaviksi”, The Guardian siteeraa tiedotetta.

Kesäkuussa brittibändi Coldplay soitti Viola Beachin kappaleen esiintyessään Glastonburyn festivaalilla. NME:n mukaan yhtyeen solisti Chris Martin totesi, että Viola Beach muistuttaa Coldplayta yhtyeen alkuaikoina. Hän sanoi Coldplayn luovan Viola Beachille ”vaihtoehtoisen tulevaisuuden” ja antavan yhtyeen soittaa Glastonburyssa yhden kappaleen verran.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat