Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Einojuhani Rautavaaran kuolema huomioitiin laajasti maailmalla

Muistokirjoituksia on ilmestynyt runsaasti johtavien musiikkilehtien, sanomalehtien ja radiokanavien verkkosivuilla

Kulttuuri
 
Sverker Ström / HS
Einojuhani Rautavaara Finlandia-talossa lokakuussa 1992.
Einojuhani Rautavaara Finlandia-talossa lokakuussa 1992. Kuva: Sverker Ström / HS

Säveltäjä Einojuhani Rautavaaran kuolema on huomioitu maailman tiedotusvälineissä laajasti. Rautavaara kuoli keskiviikkona 27. heinäkuuta Helsingissä. Hän oli 87-vuotias.

Muistokirjoituksia ovat julkaisseet verkkosivuillaan Gramophonen ja BBC Music Magazinen kaltaiset johtavat musiikkilehdet, sanomalehdet sekä monet klassisen musiikin radiokanavat. Uutistoimistojen uutiset Rautavaaran kuolemasta ovat niin ikään levinneet laajasti ympäri maailmaa, erityisesti Associated Press -toimiston uutinen.

Useimmissa kirjoituksissa painotetaan Rautavaaran merkitystä yhtenä merkittävimmistä suomalaisista säveltäjistä Sibeliuksen jälkeen. ”Hän kehitti lyyrisen, pastoraalisen tyylin, joka oli erittäin skandinaavinen viileästi soivine jousistoineen ja lempeine huiluineen, kelloineen ja käyrätorvineen”, kirjoittaa Classic FM -radiokanavan Rob Weinberg.

Britannialaisessa Guardian-sanomalehdessä Guy Rickards käy laajasti läpi Rautavaaran uraa ja kirjoittaa, että Rautavaaran musiikin keskeisenä piirteenä on tyylillinen mukautuvaisuus ja että tämän tunnistettava sointimaailma syntyi asteittain pitkän ajan myötä.

Yhdysvaltain Philadelphiassa ilmestyvän Inquirer-lehden blogissa Peter Dobrin muistelee Rautavaaran kahdeksannen sinfonian kantaesitystä Philadelphiassa vuonna 2000.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat