Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskalaiselta kirpputorilta löytyi maailmansodassa kadonnut taideaarre

Vuonna 1520 päivätty työ oli ollut kateissa toisesta maailmansodasta lähtien.

Kulttuuri
 
Stuttgartin kaupungingalleria
Kuva: Stuttgartin kaupungingalleria

Kirpputorilta voi todellakin tehdä löytöjä.

Tämän todistaa se tarkkasilmäinen taiteenharrastaja, joka bongasi todellisen aarteen kierrellessään kirpputorilla Sarrebourgin perinteikkäässä kaupungissa Ranskassa.

Eräässä kojussa myynnissä nimittäin oli saksalaisen Albrecht Dürerin (1471–1528) Mariaa ja Jeesus-lasta esittävä kaiverrustyö.

Vuonna 1520 päivätty työ oli ollut kateissa toisesta maailmansodasta lähtien. Sodan jälkeen teos ilmeisesti varastettiin ranskalaisten miehitettyä kaupungin. Tämän jälkeen se kuljetettiin Ranskaan.

Puu- ja kuparikaiverruksiin erikoistunutta Düreriä pidetään aikakautensa suurimpana saksalaisena taiteilijana, jonka piirroksia kopioitiin jo hänen elinaikanaan.

Kirpputorin myyjällä ei kuitenkaan ollut aavistustakaan teoksen arvosta.

Löytäjä palautti työn samaan stuttgartilaismuseoon kuin mistä teos aikoinaan vietiinkin. Museo kiitti löytäjää vuolassanaisesti.

”Olemme äärimmäisen kiitollisia, että yli 70 vuoden jälkeen työ päätyy sellaisen taiteenrakastajan käsiin, joka - sen sijaan että pitäisi löydön itsellään - päättää palauttaa sen yleisön nähtäväksi”, museojohtaja Christiane Lange sanoi DPA:n haastattelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat