Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Oletko koskaan nähnyt kerralla kuutta penistä?” Britanniassa jännitetään ”tv-historian huonoimman ohjelman” kohtaloa

Naked Attraction -ohjelman kohtalonhetket ovat huomenna, kun katsojien todelliset reaktiot selviävät.

Kulttuuri
 
channel 4
Naked Attraction on herättänyt keskustelua Britanniassa.
Naked Attraction on herättänyt keskustelua Britanniassa. Kuva: channel 4

Kuluneen viikon tv-puheenaiheesta Britanniassa ei ole epäselvyyttä. Se on Naked Attraction, Channel 4:n uudenlainen deittiohjelma, jossa kumppania ehdokasjoukosta valitseva henkilö pääsee arvioimaan näiden ulkonäköä harvinaisen tarkasti. Nämä kun seisovat hänen edessään ilkosen alastomina.

Meno on siis kuin karja- tai orjamarkkinoilla ikään.

Ohjelman juontajan Anna Richardsonin kysymys ”Oletko koskaan nähnyt kerralla kuutta penistä?” kiteyttääkin ohjelmasta jotain olennaista.

Reaktio viikko sitten esitettyyn ensijaksoon olikin tyrmistys, ja niin tv-kanavalle kuin televalvoja Ofcomillekin tulvi valituksia.

Katsojaluvut olivat kuitenkin maanantai-illaksi hyvät. Noin 1,4 miljoonalla katsojallaan Naked Attraction lähes kaksinkertaisti ohjelmapaikalle tyypilliset katsojaluvut ja pesi muun muassa kilpailevan kanavan Big Brotherin kevyesti.

Kommenteissa monet tuohtuneet katsojat kuvasivat ohjelmaa ”huonoimmaksi koskaan”, mutta tunnustivat katsovansa seuraavankin osan. Tv-kriitikot ovat kuvanneet sitä muun muassa iljettäväksi, seksistiseksi ja vaaralliseksi.

Lakkautusvaatimuksia saaneen ohjelman kohtalonhetket ovatkin huomenna, kun nähdään hylkäävätkö katsojat raivoisan vastaanoton saaneen ohjelman vai tekeekö kohu siitä ehkä maanantai-illan katsojamagneetin.

Huonoilla katsojaluvuilla nakuohjelma tuskin kauan elää.

Äänekkäimmät kriitikot ovat lisäksi muistuttaneet, että Channel 4 on julkiseen palveluun perustettu, vaikkakin mainosrahoitteinen kanava.

Juontaja Anna Richardsonin vastaus arvosteluun on ollut tyly. ”Hankkikaa elämä”, hän vastasi kriitikoille Guardianin haastattelussa. Hänen mielestään ohjelma on tv-maailman vastine deittipalvelu Tinderille.

”Me kaikki arvioimme toisiamme ulkonäön perusteella päivittäin”, hän sanoo. ”Muun väittäminen on naurettavaa.”

Pieni osa ohjelman saamasta kritiikistä kohdistuu sukuelinten epätasa-arvoiseen määrään. The Sun –lehden laskujen mukaan ohjelmassa näytetään noin viisi penistä, mutta vain kaksi vaginaa minuutissa.

Kanava on luvannut suhteen tasoittuvan tulevissa jaksoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat