Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angry Birdsin menestys jatkuu nyt iTunesissa – Nousi myydyimmäksi elokuvaksi

Animaatioelokuva takoo euroja peliyhtiö Roviolle.

Kulttuuri
 
Courtesy of Sony Pictures
Angry Birds -elokuvan hahmoina seikkailee lintuja ja possuja.
Angry Birds -elokuvan hahmoina seikkailee lintuja ja possuja. Kuva: Courtesy of Sony Pictures

Rovion ja Sonyn Angry Birds -elokuvan voittokulku jatkuu nyt Applen verkkokaupassa iTunes Storessa, joka on kansainvälisesti eräs merkittävimmistä digitaalisen median jakelualustoista.

Heinäkuun viimeisten päivien aikana elokuva nousi iTunes Storen tämän hetken myydyimmäksi elokuvaksi. Angry Birds jätti taakseen muun muassa supersankarirymistely Batman v Supermanin, Disneyn animaation Zootopian ja Marvelin suositun Deadpool-elokuvan.

Elokuvan menestys ei ole uusi asia, sillä toukokuussa ensi-iltansa saanut Angry Birds -elokuva on tehnyt kansainvälisesti hyvää tulosta lippukassoilla.

Elokuvien lipputuloja mittaava ja tilastoiva Box Office Mojo -internetsivusto on päivittänyt Angry Birdsin tilanteen viimeksi 24. heinäkuuta. Silloin Angry Birds -elokuva oli tuottanut lipputuloina yli 344 miljoonaa dollaria, eli noin 310 miljoonaa euroa.

Suomalais-amerikkalainen Angry Birds on kerännyt lipputuloja enemmän kuin mikään muu osittainkaan suomalainen elokuva aikaisemmin. Aiemmin ”suomalaiselokuvien” kärkipaikkaa piti hallussaan Renny Harlinin ohjaama toimintaelokuva Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli (1990), jonka lipputulot ovat 250 miljoonaa dollaria.

Angry Birds on kaikkien aikojen toiseksi parhaiten menestynyt videopeliin perustuva elokuva. Paremmin on menestynyt vain tänä vuonna julkaistu Warcraft: The Beginning, joka perustuu Warcraft-tietokonepelisarjaan.

Kaikista kansainvälisesti viimeisen 365 päivän aikana julkaistuista elokuvista Angry Birds on tällä hetkellä maailman 24. katsotuin.

Elokuvan menestys elokuvateattereiden lippukassoilla tietää Roviolle menestystä muutoinkin: muun muassa televisio-oikeuksien myynti, DVD-myynti ja lisääntynyt oheistuotemyynti tietävät kassakoneen kilinää suomalaisyritykselle.

Ensimmäinen Angry Birds -mobiilipeli julkaistiin loppuvuodesta 2009. Sen jälkeen pelisarjassa on ilmestynyt ainakin 16 erilaista Angry Birds -teemaista peliä. Tunnetuimpien jatko-osien joukossa ovat vuosina 2012 ja 2013 julkaistut Star Wars -teemaiset Angry Birdsit.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat