Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miika Nousiaisen uusi romaani hammaslääkäristä pääsee suoraan Kansallisteatterin lavalle – tällainen on teatterin syksy

Kansallisteatterin syksyssä nähdään paljon uutta kotimaista draamaa ja komediaa, muun muassa Juha Jokelan uutuus

Kulttuuri
 
Tuomo Manninen
Anna-Riikka Rajanen (vas.), Annika Poijärvi, Markku Maalismaa, Esa-Matti Long, Pirjo Lonka, Petri Manninen näyttelevät Miika Nousiaisen Juurihoito-romaaniin perustuvassa samannimisessä näytelmässä.
Anna-Riikka Rajanen (vas.), Annika Poijärvi, Markku Maalismaa, Esa-Matti Long, Pirjo Lonka, Petri Manninen näyttelevät Miika Nousiaisen Juurihoito-romaaniin perustuvassa samannimisessä näytelmässä. Kuva: Tuomo Manninen

Kansallisteatterin syyskausi avattiin tiistaina Suurella näyttämöllä. Ohjelmistossa painottuvat tänä vuonna varsinkin kotimainen draama ja komedia.

Syyskauden kiinnostavimpiin uutuuksiin kuuluu kirjailija Miika Nousiaisen uutuusromaaniin perustuva näytelmä Juurihoito. Nousiaisen samanniminen ”hauska suku ja hammaslääkäriromaani” julkaistaan Otavalta syyskuussa, ja jo marraskuussa se nähdään Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä.

Näytelmä kertoo kahdesta miehestä, vakavasta töölöläisestä hammaslääkäristä Eskosta sekä copywriterina työskentelevästä Pekasta, joka tulee Eskon vastaanotolle hakemaan juurihoitoa kolajuomien pilaamille hampailleen. Tästä alkaa matka hieman syvemmällekin kuin hampaiston juuristoon.

Ohjauksesta ja dramatisoinnista vastaa Aleksis Meaney.

Kansallisteatteri on esittänyt Nousiaisen tuotantoa aiemminkin. Romaanidramatisoinnit Maaninkavaara ja Metsäjätti olivat aikoinaan loppuunmyytyjä yleisön suosikkeja.

Suuren näyttämön iso satsaus on syyskuussa kantaesityksensä saava, näytelmäkirjailija-ohjaaja Juha Jokelan uusi komedia Sumu.

Liike-elämää, tiedettä, politiikkaa ja moraalia yhdistelevä näytelmä kertoo kolmen miehen suomalaisyrityksen huippuinnovaatiosta, joka kartoittaa ihmisen aivotoimintaa. Laite on myös huippukallis, ja sitä yritetään viedä Venäjälle työ- ja elinkeinoministeriön tuella. Rooleissa nähdään muun muassa Katariina Kaitue, Kari Ketonen, Timo Tuominen ja Elena Spirina.

Syksyn kantaesityksiä on myös näytelmä nimeltä 60. Veera Tyhtilän kirjoittama näytelmä kertoo stand up -koomikosta, jonka elämä on pahasti laskusuunnassa.

Koomikko Tuutia näyttelee Terhi Panula. Näytelmä nähdään Omapohjassa 7. syyskuuta alkaen.

Vahvan naisen rooliin astuu myös näyttelijä Cécile Orbin, joka näyttelee kirjailija Minna Canthia Seppo Parkkisen kirjoittamassa ja Kaisa Korhosen ohjaamassa suurteoksessa Canth. Ensi-ilta on marraskuussa.

Lokakuussa Willensaunan lavalle saapuu Kristian Smedsin uusin näyttämöteos, kansainvälinen tuotanto just filming, joka panostaa eritoten musiikkiin. Musiikista vastaavat Pekka Kuusisto, Verneri Pohjola ja Timo Kämäräinen. Elokuvataiteelle kumartavan teoksen pääosissa ovat unkarilainen Annamária Láng ja virolainen Juhán Ulfsak.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat