Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jari Sillanpää puhuu äitinsä kuolemasta, isäsuhteesta, rakkauselämästä ja alkoholinkäytöstään

Kulttuuri
 
Juuso Määttänen
Jari Sillanpää / Bridgehead Productions
Kuvat kirjasta Jari Sillanpää – Paljaana. Vasemalla Sillanpää Siim-miehensä kanssa. Oikealla Sillanpää nuorena.
Kuvat kirjasta Jari Sillanpää – Paljaana. Vasemalla Sillanpää Siim-miehensä kanssa. Oikealla Sillanpää nuorena. Kuva: Jari Sillanpää / Bridgehead Productions

Suomen suosituimpiin laulajiin kuuluvasta Jari Sillanpäästä, 50, kertova uusi elämäkerta Jari Sillanpää – Paljaana avaa Sillanpään elämää hyvin yksityiskohtaisesti.

Iskelmämuusikko puhuu toimittaja Mari Koppisen kirjoittamassa teoksessa avoimesti myös niistä asioista, joista tähän mennessä on puhuttu julkisuudessa hyvin vähän.

Sillanpää avaa tarkemmin muun muassa tuntojaan Raija -äitinsä viimesyksyisestä kuolemasta. Hän kertoo avoimesti siitä, kuinka kova paikka rakkaan äidin menettäminen oli siitä huolimatta, että tämän pitkään jatkunut sairaus oli johtanut jopa siihen, että Sillanpää itse oli jossain vaiheessa ajatellut, että äidin olisi parempi kuolla.

”Kaipaan häntä niin paljon. Olen myös vihainen siitä, että hän lähti”, Sillanpää sanoo kirjassa.

Kirjassa käsitellään myös muun muassa seuraavia teemoja:

Lapsuuden vaikeudet. Kirjassa kerrotaan, että jo varhaislapsuudesta löytyy traumaattinen kokemus, jonka Sillanpää uskoo olevan syynä hylätyksi tulemisen pelkoonsa. Vuoden ikäinen Sillanpää kärsi valekuristustaudista, ja hoitajat repivät hänet sairaalassa äitinsä sylistä, kun Sillanpää sai sairauskohtauksen.

Sillanpää on aikaisemminkin haastatteluissa kertonut muun muassa koulukiusaamisesta ja isänsä kasvatusmetodeista. Sillanpäätä kiusattiin koko yläasteen ajan niin kauan, kunnes hän nousi kiusaajaansa vastaan ja löi tätä. Kotona Sillanpää sai isältään useasti ”remmistä” rangaistuksena teoistaan.

Vaikeudet uralla. Vaikka Sillanpää on ollut 1990-luvulta lähtien yksi suosituimmista artisteista, hänen uralleen mahtuu myös ongelmia. Tangokuningasvuoden jälkeen Sillanpää oli burnoutin partaalla, ja ensimmäinen levytyssopimus vuodelta 1995 oli hänen mielestään ”huono diili”. Myöhemminkin, viimeksi loppuvuodesta 2015, Sillanpäällä on ollut vaikeuksia jaksamisen kanssa, ja aikoinaan kriisi äidin kanssa johti ääniongelmiin.

Sillanpää myös kertoo, kuinka 2010-luvun alussa hän oli aallonpohjassa niin suosionsa kuin oman innostuksensa osalta. Sillanpää kuitenkin nousi uudelleen huipulle, vaikka aluksi kieltäytyi laulamasta suurhitiksi noussutta Sinä ansaitset kultaa -kappaletta, koska sen pohjana oli hänen mukaansa käytetty Seiskan esittämiä vääriä tietoja hänen erostaan. Pitkään ennen Olympiastadion-keikkaa Sillanpää oli varma, ettei konsertti onnistu.

Isäsuhde. Myös Sillanpään ja hänen Raimo -isänsä väleistä on kirjassa kappale. Kaksikkoa kuvaillaan teoksessa jääräpäiksi, joiden välit ovat aina olleet vaikeat. Kirjan mukaan tällä hetkellä pojan suhde isään on ”kaikkea muuta kuin hyvä”. Sillanpää ei pysty oikeastaan edes selittämään, mikä kaikki väleissä hiertää.

Alkoholinkäyttö. Myös Sillanpään alkoholinkäytöstä ja mahdollisesta alkoholiongelmasta on kirjoitettu käytännössä koko hänen uransa ajan. Kommentit ovat olleet vaihtelevia. Kirjassa Sillanpää kertoo, että vuonna 2014 todettu Hortonin syndrooma johti siihen, että hän lopetti humalahakuisen juomisen. Sillanpää tunnustaa kirjassa ajautuneensa kyseisinä aikoina alkoholismin partaalle. Nykyisin Sillanpää kertoo juovansa hyvin vähän, tuskin ollenkaan.

Rahankäyttö. ”Hän on talouden kanssa ihan uskomaton”, Sillanpään talousasioista huolehtiva assistentti Peppe Putaa kertoo kirjassa. Kirjassa puhutaan pitkästi Sillanpään taloudesta ja siitä, kuinka hän merkittävien tulojensa ansiosta nauttii myös rahankäytöstä. Siinä Sillanpäätä nimenomaan auttavat assistentit, joita ilman ”kaikki menisi mikä tulisi, eikä riittäisikään”.

Homouden paljastaminen. Merkittävässä osassa kirjaa on myös Sillanpään rakkauselämä ja hänen seksuaalinen suuntautumisensa. Sillanpää kertoo yksityiskohtaisesti, kuinka päätti tulla kaapista ulos vuonna 2006 Tuomas & Juuso Experience -ohjelmassa. Kirjassa avataan myös yksityiskohtaisesti Sillanpään entisiä parisuhteita ja niiden vaikeita päättymisiä. Sillanpää myös kertoo, kuinka homous oli hänelle luonnollinen asia jo nuorena.

Esiintyminen naiseksi pukeutuneena. Kirjassa kerrotaan, kuinka Sillanpää Siim -miehensä kanssa matkusti vuoden 2016 alussa Etelä-Amerikkaan ja loi Rosa-nimisen naishahmon, jona hän esiintyi kadulla. Julkisesti drag queenina esiintyminen oli Sillanpäälle aivan uudenlainen kokemus, vaikka hän oli tehnyt jo kerran parikymppisenä Ruotsissa drag show’n. Sillanpää ei ole vielä varma, jatkuuko ”Rosan” elämä mahdollisesti jossain muodossa Suomessa.

Uusi parisuhde. Äidin ja isän lisäksi kirjassa on myös omistettu kokonainen kappale Sillanpään nykyiselle puolisolle Siimille, 28, johon hän tutustui keväällä 2015. Kirjassa kerrotaan miesten tapaamisesta ja nopeasta rakastumisesta. Virolaiselle Siimille Sillanpää ei ollut tuttu julkisuudesta, ja esimerkiksi Sillanpään esiintyminen Euroviisuissa vuonna 2004 oli mennyt häneltä ohi. Vähitellen Siim on tottunut Sillanpään elämään kuuluvaan julkisuuteen.

Kirjassa kerrotaan, että syksyllä 2016 pari muuttaa Sillanpään ostamaan asuntoon Etelä-Helsinkiin, mutta Siim aikoo samaan aikaan opiskella it-alaa Virossa.

Jari Sillanpää / Bridgehead Productions
Jari Sillanpää lomaili Siimin kanssa Etelä-Amerikassa kevättalvella 2016.
Jari Sillanpää lomaili Siimin kanssa Etelä-Amerikassa kevättalvella 2016.
Jeanne Caroline B. Dornaletch
Jari Sillanpää Rosan hahmossa.
Jari Sillanpää Rosan hahmossa.
Jari Sillanpää / Bridgehead Productions
Nuori Jari Sillanpää.
Nuori Jari Sillanpää.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat