Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikan tämän hetken suosituin artisti Sia esiintyy sunnuntaina Flow-festivaalilla

Julkisuusarka laulaja-säveltäjä on yhden naisen hittitehdas, joka esittää voimaannuttavaa poppia

Kulttuuri
 
Joe Penney / Reuters
Sia esiintyi Good morning, America -ohjelmassa heinäkuussa.
Sia esiintyi Good morning, America -ohjelmassa heinäkuussa. Kuva: Joe Penney / Reuters

Sunnuntaina Flow-festivaalin lavalle nousee Amerikan tämän hetken suosituin artisti.

Ensi kertaa Suomessa esiintyvän laulajan hitti Cheap Thrills on ollut 25 viikkoa Yhdysvaltojen hittilistalla, joista kolme viimeisintä ykkösenä.

Soolouransa lisäksi hän on huippulahjakas lauluntekijä. Hänet tunnetaan myös siitä, ettei hän paljasta kasvojaan vaan esiintyy aina valtavissa peruukeissa.

Hänen nimensä on Sia Kate Isobelle Furler, lyhyesti Sia.

Sia Furlerin (s. 1975) muusikon ura alkoi 1990-luvulla Australian Adelaidesta paikallisbändin solistina. Sittemmin hän muutti Englantiin ja ryhtyi yhdeksi elektroduo Zero 7:n solisteista. Zero 7:n tekemä In the Waiting Line kuultiin Natalie Portmanin tähdittämässä Garden State -elokuvassa (2004).

Henkilökohtaisen läpimurron Furler teki seuraavana vuonna, kun hänen Sia-nimellä julkaisemansa pianokappale Breathe Me soi HBO:n Mullan alla -menestyssarjan päätösjaksossa.

Äkkijulkisuus sai Sian suunniltaan. Hän kieltäytyi promoamasta levyjään ja hoiti ahdistustaan alkoholilla ja lääkkeillä.

Ystävän soitto esti itsemurha-aikeet, ja Sia ilmoittautui katkaisuhoitoon.

Selvittyään hän siirtyi äänittämön toiselle puolelle ja teki biisejä Christina Aguileran ja Britney Spearsin kaltaisille poppareille. Perästä tulivat Rihanna ja Beyoncé.

David Guettan tilaama bilebiisi Titanium sekä Flo Ridan kanssa tehty Wild Ones osoittivat, että Sian omakin ääni teki biiseistä hittejä.

Kesän 2014 megahitti Chandelier teki Siasta tähden. Tällä kertaa Sia oli paremmin varautunut julkisuuteen kuin vuosikymmen aikaisemmin. Huhtikuussa 2014 julkaistussa New York Timesin jutussa ei näytetty Sian kasvoja lainkaan.

Jos Sian musiikkia pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi voimaannuttava. Useimmissa biiseissä noustaan murheen alhosta ja voitetaan itsensä, esimerkiksi hypätään oman mielen vankilasta killumaan kattokruunuun ja bilekuningattareksi.

Kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava Sia on kertonut olevansa ”hyvin addiktioherkkä”. Huumeiden ja alkoholin vetämisen sijaan hän vaikuttaakin nykyisin addiktoituneen laulujen kirjoittamiseen.

Biseksuaalista Siasta on tullut monelle esikuva ja innoittaja. Hän on rikkonut monia lasikattoja. Hän on ensimmäinen yli 40-vuotiaana singlensä ensimmäistä kertaa Billboard-listan ykkössijalle saanut naisartisti sitten vuoden 1989.

Tämän lisäksi Sia on puhunut siitä, miten peruukit ja hassut asut eivät ole pelkästään tapa estää paparazzeja hallitsemasta elämäänsä.

Ne ovat keino kääntää median huomio pois kehosta, johon naispuolisten esiintyjien kanssa liian usein keskitytään.

Huomiota herättävä pukeutuminen ”pidentää viimeistä käyttöpäivää”. Se antaa Sialle myös vapauden keskittyä itse asiaan eli musiikkiin.

”Haluan, että viihdytte. Haluan, että saatte koko paketin. En halua teidän vain keskittyvän siihen, onko minulla selluliittia vai ei”, Sia on todennut.

Sia vetäytyi konserttitauolle vuonna 2011.

Tauko rikkoutui virallisesti vasta huhtikuussa kun Sia toi show’nsa Coachella-festivaaleille. Mediat ja fanit ylistivät Sian ääntä sekä videota ja modernia tanssia yhdistänyttä esitystä. Sunnuntaina Suvilahdessa nähdään varmasti jotain vastaavaa.

Sia Flow’n päälavalla sunnuntaina klo 22.

Oikaisu: 12.8. klo 13.15: Toisin kuin jutusta aiemmin sai käsityksen, Sia Furler ei laula In the Waiting Line -kappaleessa. Solistina toimii Sophie Barker.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat