Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koskettavia kunnianosoituksia kuolleille urheilusankareille – voit nyt ladata HS Kirjaston viikon kirjan

Suositusta radiosarjasta on tehty jo viisi kirjaa

Kulttuuri
 
Erkki Laitila
Seppo Simola odottaa maalissa Lasse Vireniä Suomi–Ruotsi-maaottelussa Olympiastadionilla vuonna 1970.
Seppo Simola odottaa maalissa Lasse Vireniä Suomi–Ruotsi-maaottelussa Olympiastadionilla vuonna 1970. Kuva: Erkki Laitila

Jouko Vuolteen ja Arto Terosen Kiveen hakatut -sarja sai alkunsa vuonna 2007, jolloin ohjelmaa kuultiin Yleisradion kanavalla 12 jakson verran. Ihan ensimmäisessä osassa urheilutoimittajakaksikko käy olympiavoittaja Tapio Rautavaaran viimeisellä leposijalla Malmin hautausmaalla Helsingistä.

Radiosarja tavoitti pian kuulijat, sillä suomalaisten urheilijoiden ja urheiluvaikuttajien elämä ja ura kiinnostavat monia – myös muulloin kuin olympiakisojen aikaan.

Sittemmin Kiveen hakatut on kasvanut jo viisiosaiseksi kirjasarjaksi, jonka alkujaan 2013 ilmestynyt nide Urheilun tunteita ja tarinoita (Kirjapaja) on nyt luettavissa ilmaiseksi sähköisessä HS Kirjastossa.

Radio-ohjelman tavoin myös Vuolteen ja Terosen kirjoissa ollaan haudan äärellä. Vapaasti jutustelevat tarinat eivät ala urheilijan syntymästä vaan kuolemasta. Eivät kuitenkaan ”kohdettaan surren vaan kunnioittaen”, kuten Ari Pusa on luonnehtinut (HS 4.11. 2009) näitä ”käänteisiä nekrologeja”.

Nyt tarjolla olevan teoksen kohteita ovat muun muassa ralliautoilija Ulf Grönholm, jääkiekkoilija Arto Javanainen, hiihtäjä Mirja Kierros, pikaluistelija Leo Linkovesi, hiihtäjä Mika Myllylä ja kuulantyöntäjä Seppo Simola.

Pitkän linjan toimittajakaksikko hallitsee taitavasti ja hienotunteisesti toisinaan myös kovin riipaisevan aiheensa.

HS Kirjasto on Helsingin Sanomien iPad- ja Android-tablettisovelluksista löytyvä neljänsadan sähkökirjan kokoelma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat