Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sannin musiikkivideolla lapset laulavat seksistä – levy-yhtiö poisti videon netistä kysymysten jälkeen

Kulttuuri
 
Sanni julkaisi kuvan videosta myös Instagram-tilillään. Levy-yhtiön mukaan videossa esiintyvien lasten vanhemmilta on kysytty julkaisuun lupa.
Sanni julkaisi kuvan videosta myös Instagram-tilillään. Levy-yhtiön mukaan videossa esiintyvien lasten vanhemmilta on kysytty julkaisuun lupa.

Myönnän olevani jäävi kirjoittamaan tätä.

Syynä on tuohtumus.

Vain elämää -sarjasta asti olen seurannut laulajatähti Sannin uraa kasvavalla kiinnostuksella. Erityisen hyvin kartalla minut on pitänyt seitsenvuotias tyttäreni, jolle Sanni edustaa ensimmäistä varsinaista idolia.

Ihan ilman ryppyjä Sanni-historiani ei ole mennyt. Jonkin verran on esimerkiksi ärsyttänyt, kun tytär on ratikka raikuen laulanut olevansa lelu ja olevansa ”halpa, alennuskorissa”. Yhtä lailla on häirinnyt kun mökkimatkan aikana hän on esittänyt toiveen, että poika soittaa häntä kuin viidakkorumpua.

Enemmän rasitti, kun ikärajattomalla vappukeikalla Sanni päätti esittää kappaleen Että mitähän vittua, ja ekaluokkalainen yhtyi riemukkaasti kertosäkeeseen.

No, ei siinä mitään, nekin ovat menneet. Taiteilijalla on oikeus tulkita elämää haluamallaan tavalla, eikä sille mitään voi, jos varhaisempikin kohderyhmä omaksuu sanoman.

Eilen meni kuitenkin yli. Syynä on Sannin uudesta hittikappaleesta Vahinko julkaistu video. Fanien kanssa yhteistyössä tehdyllä videolla meikatut teinitytöt esittävät kappaletta.

”Jos haluut testaa mua yhen kerran vaan, mulla on mesta mihin mennä”, kymmenet tytöt laulavat kameralle. (Okei, on mukana jokunen poikakin.)

Nuorimmat tytöt näyttävät korkeintaan ekaluokkalaisilta.

”Mulle on ilo olla sun vahinko, vahinko va va vahinko”, he laulavat.

Videota katsellessa aikuiselle tulee epämiellyttävä olo. Testattavaksi tarjoutuminen ei pitäisi kuulua pikkutyttöjen ajatusmaailmaan ja tulkintani mukaan video flirttailee pedofilian kanssa.

Aika soittaa levy-yhtiöön. Tiedottaja Inka Laitinen vastaa.

Jussi Lehmusvesi Hesarista, ootko hyvässä paikassa?

Oon ihan hyvässä paikassa.

Mä tohon Sannin musiikkivideoon liittyen esittäisin muutaman kysymyksen.

Okei.

Facebookissahan se on herättänyt jonkin verran keskustelua, että onko se kummallista että siinä nuoret tytöt laulaa, että saat testaa mua yhden kerran. Minkälaisia ajatuksia se teissä herättää?

No se lähti siitä, että Sannille tuli... Hei tehdäänkö niin, että lähetät mulle sähköpostiin kysymykset, niin mä vastaan sulle sitä kautta.

Miksi et halua vastata saman tien?

Mä oon just menossa ratikkaan. Mä vastaan sulle sähköpostilla.

Mikäpä siinä. Laitan kysymykset matkaan. Hieman pelkäsin levy-yhtiöstä tulevan vastaavanlaista vastuunvälttelyä kuin joskus toimittajan asioidessa perussuomalaisten kanssa.

Että vastaanottaja ratkaisee, ja toimittaja on nyt tulkinnut väärin ja nynnynnyy.

No, katsotaan.

Odotellessa kuuntelen illalla nauhoittamani haastattelun. Päätin nimittäin kysyä, mitä tyttäreni ja hänen poikapuolinen luokkakaverinsa Vahinko-kappaleen sanoituksesta ajattelevat.

Mistä se kertoo se kappale?

Poika: Ei hajuakaan.

Tytär: Se kertoo vahingosta, vähän kuin Sanni olis vahinko.

Mikä vahinko se ois?

Tytär: Se ois vaan. Kai sä nyt tiedät, mikä vahinko on. Sanni tekee vahinkoja siinä. Se tykkää olla vahinko.

Mitähän se tarkoittaa, kun se laulaa, että sä voit testaa mua yhden kerran?

Etsä tiedä, mikä on testaa? Se tarkoittaa jotain kokeilemista.

Mitähän se tossa tarkoittaa?

Tytär: -

Poika: -

Mitähän se Corona tarkoittaa?

Tytär: Jotain syötävää ehkä.

Entä tyynyjutteleminen?

Poika: Tyynyjutteleminen tarkoittaa sitä, että tyyny on jutteleva kummitus.

Aika nopeasti selviää, että kaksikolla ei ole aavistustakaan, mistä kappaleessa lauletaan. Se voisi vaikuttaa helpottavalta, mutta ei sitä tee. Videolla laulavat tytöt vaikuttavat nyt entistäkin irvokkaammilta.

Pian kysymysten lähettämisen jälkeen video katoaa netistä.

Soittaessani levy-yhtiön Inka Laitinen ilmoitti Sannin tiedottavan asiasta sosiaalisessa mediassa. Hän kuitenkin vakuuttaa levy-yhtiön kysyneen tyttöjen vanhemmilta luvat videon julkaisemiseen.

Sannin vastaus tulee keskipäivällä. Siinä hän kertoo saaneensa videosta paljon positiivista palautetta. Hän sanoo myös, että osallistujilta on pyydetty kuvausluvat ja siinä esiintyvän kaikenikäisiä faneja.

Kaikesta huolimatta video on nyt päätetty poistaa yleisestä jakelusta. Näin Sanni perustelee päätöstä:

”Video kuitenkin jouduttiin poistamaan, sillä muutaman soraäänen mukaan kappaleen teksti ei sopinut kaikkien suuhun. Emme osanneet tiimini kanssa odottaa, että videoon saatettaisiin rinnastaa vastenmielisiä assosiaatioita, kun lähtökohtaisesti tarkoitus oli vaan antaa faneille mahdollisuus laulaa lempikappalettaan biisin musavideolla. Kiitos ja anteeksi, SANNI”

Soitan vielä Laitiselle. Hän kertoo videon poistamispäätöksen syntyneen yhdessä levy-yhtiön toimitusjohtajan ja artistin kanssa.

Kävikö missään vaiheessa mielessä, että pikkutytöt laulamassa siitä, että poika saa testata heitä yhden kerran, aiheuttaa melko kummallisia mielleyhtymiä?

Ei kyllä käynyt. Me ollaan tietysti tosi pahoillaan tästä.

Tuohtunut isä kiittää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat