Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Entä jos Flow’n pääesiintyjä olikin Ritva Kalliosta?

Kysymys autenttisuudesta on keskeinen tulevaisuuden konserttibisneksen kannalta

Kulttuuri
 

Flow-festivaalin sunnuntain naamiojuhlat herättivät kommentteja puoleen ja toiseen, kun sekä Sia että Anohni esiintyivät kasvot peitettyinä.

Valtavan väkimäärän päälavan eteen kerännyt hallitseva jenkkilistaykkönen Sia esiintyi hieman lavan sivussa iso rusetti päässään, tavaramerkkiotsatukka tai peruukki silmiä suojaten. Erikoinen, tarkkaan rakennettu esitys oli virkistävä, vaikka toki hieman etäännyttävä. Laulajan katsekontakti muutamassa biisissä ei olisi tehnyt pahaa.

Mutta nähtiinkö lavalla todella Sia Furler?

Juha Metso
Sia ei paljastanut yleisölle kasvojaan.
Sia ei paljastanut yleisölle kasvojaan.

Ajatusleikkinä: ilmeisen kallis pääesiintyjä olisi periaatteessa hyvin voinut loikoilla sunnuntai-iltana Suomen-aikaa smoothie kädessään Bahamalla. Tai esiintyä ihan muualla. Ekonomista ja kätevää!

Sian esityksen pääosassa olivat tanssijat ja näyttelijät. Musiikki vaikutti pauhanneen playbackina, samoin videoseinän etukäteen kuvatut ja lavan tanssijoiden liikkeisiin täsmätyt videot.

Sia lauloi niin epäinhimillisen komeasti, että lauluakin joutui epäilemään playbackiksi.

Artistin Suomeen tuoneen promoottorin mukaan sitä se ei ollut: lavalla lauloi aito (a)Sia.

Olisiko taide-elämys ollut erilainen, jos Chandelierin kajahtaessa Suvilahden päälavalla olisi jököttänyt kulukorvausta vastaan kalliolainen Ritva? Täydestä olisi mennyt.

Kysymys autenttisuudesta on keskeinen tulevaisuuden konserttibisneksen kannalta. Tarve supertähtien liki pyhälle kohtaamiselle silmästä silmään – tai silmästä otsatukkaan – ei osoita hiipumista.

Aitoa jäljittelevistä hologrammiesiintyjistä on puhuttu ainakin vuodesta 2012, jolloin Tupac Shakur (ammuttiin 1996) heijastettiin Coachellan festivaaleilla Snoop Doggin ja Dr. Dren rinnalle. Virtuaali- eli v-konserteista on tullut ilmiö K-pop-markkinoilla Koreassa.

Ajatus hologrammina ”esiintyvän” David Bowien paluukiertueesta on toki täysin masentava, mutta joitain vastaavia tullaan näkemään.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat