Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin juhlaviikot käynnistyvät – kulttuurin suurkuluttaja kertoo tärpit tapahtumiin

Opettaja Linnea Peurakoski on käynyt tänä vuonna jo 76 kulttuuritapahtumassa, ja lisää on tulossa.

Kulttuuri
 
emilia kangasluoma / hs
Linnea Peurakoski pui näkemäänsä kulttuuria suositussa blogissaan.
Linnea Peurakoski pui näkemäänsä kulttuuria suositussa blogissaan. Kuva: emilia kangasluoma / hs
Fakta

Linnea Peurakosken tärpit Juhlaviikoille

1. WHS Cutting Edge: ”Vaikutuin WHS-ryhmästä sen jälkeen, kun näin heidän Lähtö-esityksensä Kansallisteatterissa 2013. Nykysirkusta ja teatteria yhdistävä esitys on varmasti visuaalisesti näyttävä. Tässä Cutting Edge -esityksessä aiheena on mestaus, joten uskon siitä tulevan vähän kiusaantunut olo todellisuuden rajojen häiriintyessä.”

31.8.–2.9. Kansallisoopperan Alminsalissa

2. Rimini Protokoll: Remote Helsinki: ”Esityksessä osallistujat kävelevät tekoälyn johdattamina ympäri Helsinkiä. Siinä tulevat näkyviksi yhteisöllisyys, lauman turva ja se, miten meitä ohjataan ulkopuolelta. Sinne voi mennä vaikka yksinkin, koska koko ajan ollaan kuulokkeet korvilla.”

Esityksiä lokakuuhun saakka. Esitys alkaa Hietaniemen hautausmaalta.

3. Romeo ja Julia -livelähetys: ”Balettia ulkoilmanäytöksenä! Monelle voi olla hankala lähestyä balettia oopperatalossa, joten esitys striimataan nyt myös ulkoilmanäytökseksi. Ja jos on huono ilma, sen voi katsoa netistä. Romeo ja Julia on hyvä valinta tähän, sillä kaikki tuntevat tarinan. Siksi kenenkään ei tarvitse ihmetellä, että mitähän nuo tanssijat tuolla pogoilee.”

3.9. klo 18.30 alkaen Kansalaistorilla ja osoitteessa HS.fi/hstv

Seitsemänkymmentäkuusi. Niin monessa kulttuuritapahtumassa Linnea Peurakoski on toistaiseksi tänä vuonna käynyt.

”Minun piti kyllä vähentää viime vuodesta. Silloin käyntejä tuli 88”, Peurakoski sanoo. ”Tällä menolla näyttää ettei vähentäminen tule onnistumaan.”

Miten hän muistaa lukumäärät niin tarkasti?

Helposti: hän pystyy tarkistamaan ne omasta blogistaan. Peurakosken pitämä kujerruksia.fi-blogi on yksi Suomen suosituimpia kulttuuriblogeja. Hän kirjoittaa blogiin muistiinpanoja omista kulttuurikokemuksistaan sitä mukaa kun niitä kertyy.

Helsinkiläinen Peurakoski, 27, on ammatiltaan opettaja. Hän opettaa biologiaa ja kemiaa yläkoulussa.

”Bloginkirjoittaminen on rakas harrastus, hyvää vastapainoa luonnontieteelle”, Peurakoski sanoo.

”Parasta blogin pitämisessä on se yhteisöllisyys, joka syntyy kun aiheista keskustelee. Esimerkiksi Twitterissä meillä on tiivis keskustelurinki.”

Peurakoski sanoo, että blogin kirjoittamisesta on hänelle tullut ennen kaikkea jäsentämistyökalu, jonka avulla hän pystyy prosessoimaan näkemäänsä, kokemaansa ja lukemaansa – koska sitä kaikkea kertyy niin paljon.

Hän aloitti bloginsa vuonna 2011 lähinnä kirjablogina. Pian myös muut kulttuurin alat alkoivat kiinnostaa, erityisesti teatteri. ”Vuonna 2013 se lähti överiksi. Huomasin, että viihdyn erinomaisesti katsomossa – niin saan arkeen uusia elämyksiä ja näkökulmia.”

Koska Peurakoski on kulttuurin suurkuluttaja, hän on juuri oikea henkilö vinkkaamaan Helsingin Sanomien lukijoille menovinkkejä Helsingin juhlaviikoille.

”Olen totta kai käynyt Juhlaviikoilla nuoresta asti, teini-iässä tärkeästä Taiteiden yöstä alkaen. Mieleen on jäänyt ainakin Tom of Finland -näyttely, joka oli jonakin vuonna Senaatintorin kulmalla.”

Kysyttäessä kaikkien aikojen Juhlaviikkokokemuksesta Peurakoski kuitenkin jää miettimään hetkeksi. ”Olikohan se Fields of Glory Juhlaviikoilla viime vuonna”, hän pohtii ja tarkistaa omasta blogistaan. Vastaus on kyllä.

Peurakoski kyllä tunnistaa itsekin, että kulttuurikokemusten listaaminen ja laskeminen ilmentää omalla tavallaan keräilyviettiä. ”Minulla on kotona tallessa myös iso laatikollinen käsiohjelmia, jonka haluan aina mukaani kaikista käymistäni esityksistä.”

Kulttuurikokemusten kerääminen ja pääsylippujen ostaminen vaatii myös rahaa.

”Kyllä tässä oppii aika hyvin hyödyntämään kaikki tarjoukset ja yhdistelmäliput. Mutta ihan mielelläni pistän roposiani Suomen kulttuurielämän tukemiseen”, Peurakoski sanoo.

Helsingin juhlaviikot 19.8.–4.9.2016

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat