Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmenvuotias Stage hakee uusia yleisöjä teatteriin

Kulttuuri
 
Stage-festivaali 17.8.–29.8.

Kymmenettä kertaa järjestettävän Stage-festivaalin tuottaja Jonathan Fogelholm on huomannut, että teattereissa tehdään paljon esityksiä, jotka kiinnostaisivat muitakin kuin perinteisen draamateatterin teatteriyleisöä.

Hänelle tärkeä missio onkin tuoda esiin esityksiä, joihin on mahdollisimman matala kynnys saapua. ”Suomi on vahva teatterimaa, mutta nyt teatterin yleisö vanhenee ja muutenkin vähenee, koska teatteri joutuu nykyään kilpailemaan niin monen muun viihdykkeen kanssa. Korjaamo on kuitenkin onnistunut viime aikoina houkuttelemaan uutta yleisöä”, Fogelholm sanoo.

Stage-festivaalin ohjelmaan kuuluu tänä vuonna yhdeksän esitystä, joista kaksi on kotimaisia kantaesityksiä.

Fogelholm ja ohjaaja Akse Pettersson ovat käyneet katsomassa noin sata esitystä eri puolilla Eurooppaa ja valikoineet niistä kuusi esitystä festivaalille.

Stage on ollut omalta osaltaan vaikuttamassa siihen, että teattereissa Suomessa esitetään muutakin kuin perinteistä puheteatteria. Se on myös kansainvälistänyt teatterikenttää. Festivaali on alusta lähtien tuonut Suomeen nimiä, jotka eivät ole olleet Suomessa niin tunnettuja. ”Nytkin tuomme ryhmiä ja taiteilijoita, jotka tunnetaan Keski-Euroopassa muttei meillä.”

Tänä vuonna festivaalin teemaksi valikoitui arjen absurdius. ”Haluaisin nostaa esille Markus und Markus -ryhmän, jonka Ghosts-esitys kertoo eutanasiasta. Ihmiset saattavat matkustaa toiseen maahan saadakseen eutanasian. Esitys ei moralisoi mutta pakottaa miettimään näitä teemoja.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat