Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huvila-teltassa kuultiin mietoa retroilua – meno oli kuin 1950-luvun koulubileissä

Brittiyhtye The James Hunter Sixin perjantaisesta keikasta jäi tunne, että kokoonpano pystyisi parempaankin.

Kulttuuri
 

Helsingin juhlaviikot. The James Hunter Six ja Jo’ Buddy & Down Home King III Huvila-teltassa.

Huvilan avajaisillassa perjantaina kuultiin taas yksi todiste siitä, että puhe- ja lauluääni tulevat aivan eri paikoista. Välispiikeissä James Hunterin brittiaksentista ei voinut erehtyä, mutta itse biiseissä se katosi liki olemattomiin.

Hunter seisoo muutenkin toinen jalka Atlantin vanhan mantereen puolella ja toinen tukevasti Amerikassa. Huvilassa The James Hunter Six soitti alkupuolen 1950-lukulaista rhythm and bluesia ja lopussa brittiläistä northern soulia.

Brittibändin uusimman levyn on julkaissut amerikkalainen Daptone, retrosoulin laatumerkki, jolle levyttävät myös Sharon Jones ja Charles Bradley.

Periaatteessa bändillä oli kasassa kaikki ainekset. Hunter osaa soittaa kitaraansa mainiosti, hänellä on erinomainen ääni, joka venyy tyylien vaatimuksiin, ja hän on sisäistänyt niiden elkeet ja askeleet.

Etevässä bändissä oli kaksi fonistia ja kosketinsoittajalla oli vähän vauvansänkyä isompi antiikkiurku, johon kuului piironginkokoinen vahvistin. Bassokin oli pystymallia. Retrosointi siis takuulla vakuutti.

Mutta tunnelmasta puuttui potku. Meno oli kuin 1950-luvun koulubileissä, joissa opettajakunta vahtii silmät kovina, etteivät tytöt ja pojat tanssi liian liki eivätkä ainakaan pussaa eikä kukaan terästä boolia.

Ainoassa ylimääräisessä kappaleessa Hunter herkesi hassuttelemaan kitaransa kanssa mainiosti. Mutta se tuli liian myöhään.

Lopputulos oli ihan kiva, mutta kaikesta kuuli, että bändi pystyy parempaan. Olisi varmasti vänkää olla paikalla sinä päivänä, kun The James Hunter Sixiltä irtoaa todella energinen keikka. Se päivä ei vain koittanut Huvilan avajaisissa.

Huvilan kotimaiset lämmittelijät on osattu valita huolellisesti jo pitkään. Jo 12 vuotta esiintynyt Jo’ Buddy & Down Home King III sopi The James Hunter Sixin pariksi hyvin.

Bluesduo kulkee ehkä hieman eteläisempää mutta samansuuntaista latua kuin Honey B. & T-Bones. Juuri kun verevä ja juureva meno uhkasi käydä yksitoikkoiseksi, lavalle tuotiin huilisti, joka maustoi minimalistisesti leikkisäksi käynyttä menoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat