Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aalto-yliopisto nousi maailman muotikoulujen kärkijoukkoon

Menestyksen taustalla työllistyminen ja kilpailumenestys

Kulttuuri
 
Markus Jokela / HS
Carolina Forssin suunnittelema asu Aalto-yliopiston muotiopiskelijoiden muotinäytöksessä vuonna 2015.
Carolina Forssin suunnittelema asu Aalto-yliopiston muotiopiskelijoiden muotinäytöksessä vuonna 2015. Kuva: Markus Jokela / HS

Aalto-yliopisto on valittu yhdeksi maailman parhaista muotikouluista. Aallon muodin kandidaattiohjelma nousi kolmannelle sijalle Business of Fashion eli BOF-verkkosivuston tekemässä vertailussa. Mukana oli 54 yliopistoa.

Maailman parhaiksi muotikouluiksi valittiin Lontoossa sijaitsevat Central Saint Martins ja Kingstonin yliopisto.

Aalto jätti taakseen esimerkiksi New Yorkin kuuluisat muotikoulut eli Parsons School of Designin ja Fashion Institute of Technologyn.

Vertailua varten verkkojulkaisu haastatteli muotiteollisuuden edustajia sekä alan korkeakoulujen opettajia, tutkijoita ja opiskelijoita.

Muotikoulut laitettiin järjestykseen esimerkiksi sen perusteella, mikä on niiden maailmanlaajuinen vaikutus, ja mikä on opinahjon koulutuksen arvo pitkällä tähtäimellä. Opiskelijoilta puolestaan tiedusteltiin, millainen on koulun opetuskokemus ja millaiset resurssit heillä on käytössään.

Aalto-yliopiston vararehtori ja dekaani Anna Valtonen uskoo, että sijoitukseen ovat vaikuttaneet muun muassa koulun opiskelijoiden kilpailumenestys muotikilpailuissa ja niiden tuoma näkyvyys, sekä opiskelijoiden nappaamat suunnittelijanpaikat kansainvälisissä muotitaloissa.

BOF teki listauksensa toista kertaa, ja Aalto kohosi maailman parhaiden koulujen joukkoon ensimmäistä kertaa.

Mitä Aallossa toivotaan, että sijoituksesta seuraisi?

”Toivottavasti yhä useampi kansainvälinen lahjakkuus hakeutuisi kouluumme opiskelemaan. Olisi myös hienoa, jos Suomessa ymmärrettäisiin ja oltaisiin ylpeitä, että koulutuksemme on kansainvälisellä huipulla”, Anna Valtonen sanoo.

Vertailun tehnyt BOF on yksi muotialan seuratuimmista ja arvostetuimmista verkon uutismedioista, joka julkaisee myös omaa lehteä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat