Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näyttelijäliitto vastustaa näyttelijäkoulutuksen lakkauttamista Tampereelta

Suomen näyttelijäliitto on julkaissut nettisivuillaan kannanoton, jossa se vastustaa suunnitelmia näyttelijäkoulutuksen lakkauttamisesta Tampereelta.

Kulttuuri
 
Juuso Määttänen
Markus Jokela / HS
Näyttelijäkoulutusta järjestetään nykyisin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä ja Tampereen yliopistossa Tampereella. Kuva Teatterikorkeakoulusta vuodelta 2012.
Näyttelijäkoulutusta järjestetään nykyisin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä ja Tampereen yliopistossa Tampereella. Kuva Teatterikorkeakoulusta vuodelta 2012. Kuva: Markus Jokela / HS

Elokuun aikana suomalaisissa näyttelijäpiireissä on kohistu opetus- ja kulttuuriministeriön ilmoituksesta, että se aikoo selvittää mahdollisuuksia näyttelijäntyön koulutuksen keskittämisestä Helsinkiin.

Käytännössä tämä tarkoittaisi näyttelijäkoulutuksen lopettamisesta Tampereen yliopistosta, joka on ollut tällä hetkellä toinen kahdesta näyttelijöitä Suomessa kouluttavasta yliopistosta.

Muun muassa Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso ovat puolustaneet näyttelijäkoulutuksen järjestämistä Tampereella.

Nyt myös Suomen näyttelijäliitto on ottanut polttavaan puheenaiheeseen kantaa. Nettisivuillaan julkaisemassa kannanotossaan liitto ilmoittaa olevansa Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman lakkauttamista vastaan.

Kannanoton mukaan Tampereen yliopiston näyttelijäkoulutuksen lakkauttaminen yksipuolistaisi suomalaista näyttelijämaisemaa.

”Jos Näty lakkautettaisiin, Suomi olisi Pohjoismaissa ja Baltiassa ainoa maa, jossa teatteritaiteen koulutusta annetaan vain yhdessä korkeakoulussa”, kannanotossa kirjoitetaan.

Näyttelijäliitto ei usko myöskään siihen, että Tampereen yliopiston koulutusohjelma kannattaisi lakkauttaa työllisyystilanteen vuoksi.

”Näyttelijöiden työmarkkina on yksinkertaisesti sellainen, että vaikka näyttelijöitä olisi vähemmän, kaikille ei silti olisi olemassa kokoaikaisia työpaikkoja.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat