Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liisankadun progea tulkitaan viikonloppuna kahdessa erikoiskonsertissa

Verneri Pohjola haluaa pitää oman konserttinsa ohjelman vielä salaisuutena

Kulttuuri
 

Kaikki Svart Recordsin uusiin Liisankatu-sarjoihin päätyneet kymmenet yhtyeet ovat historiaa, mutta niiden rock, progerock ja jazz elähdyttää yhä – eikä vain levyillä.

Molempien sarjojen aikaista 1970-luvun musiikkia tulkitaan tällä viikolla kahdessa erikoiskonsertissa, lauantaina Suomenlinnan Viapori Jazzissa ja sunnuntaina Juhlaviikkojen Huvila-teltassa.

Edellisen ohjelmisto on koottu bassokitaristi ja säveltäjä Pekka Pohjolan sävellyksistä. Ja jälkimmäisessä esitetään vain kappaleita, joita Love Recordsille levyttivät 1970-luvulla muun muassa Tasavallan Presidentti, Wigwam ja Jukka Tolonen.

Kaikilta kolmelta on julkaistu Svartin Liisankatu-sarjoissa – Pop Liisa, Jazz Liisa – juuri myös konserttilevy, joista kahdella jälkimmäisellä bassoa soittaa Pohjola.

”Yritämme nostaa esiin sävellysten parhaat puolet, syventää niitä aikakauden omassa hengessä”, sanoo Huvilan LoveProge-konsertin koonnut ja yhtyettä johtava basisti Lauri Porra.

LoveProge on Porralle, 38, myös rakkaudentunnustus, sillä hän soitti Tasavallan Presidentin, Wigwamin ja Pohjolan kiperiä kappaleita jo koululaisena kellareissa, vasta haaveillessaan ammattilaisuudesta.

”Suomalainen progerock ja jazzrock kuulostivat silloin ainutlaatuiselta – ja kuulostavat edelleen.”

Viapori Jazzin ”Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola” on tietysti vielä henkilökohtaisempi trumperisti Verneri Pohjolalle, sillä Pekka Pohjola oli myös hänen isänsä, vaikka enimmäkseen poissaoleva.

”Olen valinnut ennen kaikkea sellaisia sävellyksiä, jotka liikuttavat minua. Mutta huomaan nyt, että mukaan tuli kappaleita aika hyvin eri kausilta”, sanoo Pohjola, joka haluaa pitää ohjelmiston vielä salaisuutena.

Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola la 27.8. klo 18 Suomenlinnassa, LoveProge su 28.8. klo 19 Huvilassa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat