Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Hallinnollisten” syiden vuoksi aiemmin perumaan joutunut venäläinen teatteri esiintyy tällä viikolla Helsingissä

Länsi-Siperiasta Hanti-Mansian alueella toimivan Obin ugrilaisen kansallisteatterin piti esiintyä tammikuussa Helsingissä. Ryhmä ei kuitenkaan saanut Venäjän paikallisviranomaisilta matkustuslupaa.

Kulttuuri
 
Jäämeren rannalle sijoittuvan esityksen näyttämöllepano on tehty visuaalisesti vaikuttavasti.
Jäämeren rannalle sijoittuvan esityksen näyttämöllepano on tehty visuaalisesti vaikuttavasti.

Aiemmin tänä vuonna Suomen-vierailunsa perumaan joutunut Obin ugrilainen kansallisteatteri esiintyy perjantaina Helsingissä Stage-festivaalilla.

Länsi-Siperiassa Hanti-Mansian alueella toimivan teatterin piti tuoda Eikä päivä pääty -esityksensä tammikuussa Jään reunalla -festivaalille Helsinkiin. Teatterin matkustuslupa kuitenkin peruttiin, ilmeisesti Venäjän paikallisviranomaisten toimesta.

Myöhemmin keväällä tuli tieto, että ryhmä olisikin saapumassa Suomeen, kertoo festivaalin järjestäjiin kuulunut Kirsikka Moring. Uudelle vierailulle löytyi koti Stage-festivaalilta.

”Olen nyt kolme vuotta yrittänyt saada teatterin tänne. En usko sitä todeksi ennen kuin he astuvat junasta torstaina”, teatteritoimittaja Moring sanoo.

Eikä päivä pääty on kirgiisikirjailija Tzingis Aitmatovin käsikirjoittama. Teoksen keskiössä on nuori poika, jolta on poistettu lobotomialeikkauksessa muisti, äidinkieli ja identiteetti. Yhteneväisyydet pienten kansojen Neuvostoliitossa kokemaan kohtaloon ovat ilmeiset.

Anna-Ksenia Višnevskajan ohjaama teos on Moringin mukaan myös aivan uudenlainen avaus.

”Etnisyys ja arktisen maailman myytit liitetään moderniin teatterikerrontaan.”

Reilun tunnin kestävässä näytelmässä ei siis ole luvassa ”kansallispuvuissa kylänraitilla harppomista”.

Moring toivookin, että varsinkin nyt, kun Suomesta tulee ensi vuonna Arktisen neuvoston puheenjohtajamaa, ihmiset laajemminkin ymmärtäisivät, mitä arktisella alueella tapahtuu.

”Ettei puhuttaisi aina vain siitä, että jää sulaa, vaan nähtäisiin myös missä henkisessä tilassa ihmiset Siperiassa elävät.”

Eikä päivä pääty Korjaamon Vaunusalissa pe 26.8. klo 19.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat