Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norja saattaa päästä jälleen Star Wars -elokuvan näyttämöksi – edellisestä kerrasta yli 37 vuotta

Imperiumin vastaiskussa norjalaisjäätikkö toimitti jääplaneetan virkaa. Nyt tuotantoyhtiö suunnittelee kohtausta yli 600-metriselle jyrkänteelle.

Kulttuuri
 
Christian Westerback / HS
Tulevan Star Wars -elokuvan tuotantotiimin kerrotaan harkitsevan kuvauksia Preikestolenin jyrkänteellä Norjassa.
Tulevan Star Wars -elokuvan tuotantotiimin kerrotaan harkitsevan kuvauksia Preikestolenin jyrkänteellä Norjassa. Kuva: Christian Westerback / HS

Hollywood-studiot ovat nyt joukolla kiinnostuneet kuvaamaan elokuviaan Norjassa. Mahdollisiin kuvauspaikkoihin ovat jo käyneet tutustumassa tulevia Star Wars -elokuvia suunnittelevan Disneyn sekä supersankarielokuvista tunnetun Marvel Studios -tuotantoyhtiön edustajat, uutisoi norjalaislehti Aftenposten.

Disneyn nykyään omistaman Lucasfilmin edustajat ovat tutustuneet muun muassa kauneudestaan tunnettuihin Preikestoleniin, Trolltungaan, Folgefonnaan ja Lofootteihin.

Aftenpostenin haastattelemien elokuvatuottajien Tor Arne Øvrebøn ja Per-Henry Borchin mukaan Star Wars -elokuvien tuotantotiimiä kiinnostaa erityisesti Preikestolen, eli suomeksi saarnastuoli, joka on yli 600 metriä korkea kalliojyrkänne Lusevuonon laidalla.

”Disneyn omistaman Lucasfilmin tekijät haluavat käyttää Preikestolenia tai jotain vastaavaa kohdetta ’näyttävänä kuvauspaikkana’ tuotantonsa loppumetreillä. Esittelimme sitä ja muita paikkoja heille kesä- ja heinäkuussa”, Borch kertoo Aftenpostenille.

Lucasfilmin tuotantotiimi ei ole paljastanut nähtäisiinkö norjalaismaisemia ehkä jo ensi vuoden joulukuussa ensi-iltansa saavassa Star Wars -elokuvasarjan kahdeksannessa jatko-osassa, vai kenties avaruussalakuljettaja Han Solon nuoruuteen keskittyvässä erillisessä elokuvassa, jonka on määrä saada ensi-iltansa toukokuussa 2018.

Jos Norja valikoituu yhdeksi tulevien Star Wars -elokuvien kuvauspaikoista, kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta.

Alkuperäisen Tähtiensota-elokuvatrilogian toista osaa, Imperiumin vastaiskua, kuvattiin niin ikään Norjassa keväällä 1979. Tuolloin Hardangerjøkulenin lakijäätikkö toimitti jääplaneetta Hothin virkaa.

Norjan maaliskuinen sää aiheutti kuvauksissa kuitenkin ongelmia, sillä maahan iski parahiksi pahin lumimyrsky 50-vuoteen. Lämpötila laski lähes 30 pakkasasteeseen ja lunta satoi metrikaupalla.

Supersankarielokuvistaan tunnettu Marvel Studios ei ole myöskään paljastanut tarkemmin, mitä elokuvaa he mahdollisesti Norjassa kuvaisivat. Aftenpostenin arvion mukaan kyseessä on kuitenkin todennäköisesti Avengers: Infinity War -elokuva, jonka on määrä saada ensi-iltansa vuonna 2018.

Petri Salmén / HS
Yli 600 metrin korkeuteen kohoava Preikestolenin kalliojyrkänne on Norjan suosituin luontomatkakohde.
Yli 600 metrin korkeuteen kohoava Preikestolenin kalliojyrkänne on Norjan suosituin luontomatkakohde.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat