Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuntematon sotilas -elokuvan kuolemantapauksessa ei epäillä työturvallisuusrikosta

Elokuvan kuvauksissa sattunut kuolemantapaus ei johda työturvallisuusrikoksen epäilyyn.

Kulttuuri
 
Juuso Määttänen
Roosa Tikanoja
Tuntematon sotilas -elokuva tulee ensi-iltaan ensi vuonna.
Tuntematon sotilas -elokuva tulee ensi-iltaan ensi vuonna. Kuva: Roosa Tikanoja

Työsuojeluviranomaiset ovat todenneet, että Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksissa sattuneessa kuolemantapauksessa työnantajalla ei ollut velvollisuutta ilmoittaa tapaturmasta työsuojeluviranomaiselle. Elokuvayhtiötä ei ole siis syytä epäillä työturvallisuusrikoksesta.

Tämä johtuu siitä, että menehtynyt henkilö ei ollut työsuhteessa vaan vapaaehtoistyöntekijä, joten kyseessä ei ollut lain tarkoittama työtapaturma. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tiedottanut asiasta tänään.

Kuolemaan johtanut tapaturma sattui 25. heinäkuuta Kouvolan Vekaranjärvellä. Julkisuuteen tieto onnettomuudesta tuli torstaina 18. elokuuta. Helsingin Sanomien tietojen mukaan työn alla oli kohtaus, jonka osana hevonen veti soppakattilalla kuormattuja raskaita puukärryjä.

Kohtausta kuvattaessa eläin oli pillastunut ja lähtenyt juoksemaan väärään suuntaan. Kärry kaatui ja hevosmies jäi sen alle. Poliisi tutki tapausta työtapaturmana, mutta päätti tutkimukset, koska työtapaturmalainsäädännön soveltaminen olisi vaatinut työsuhteen. Samasta syystä poliisi jätti kertomatta onnettomuudesta työsuojeluasioista vastaavaan virastoon.

Komisario Max Bock Kouvolan poliisista sanoi Helsingin Sanomille viime viikolla, että tutkimukset olisi päätetty myös, jos menehtynyt henkilö olisi ollut työsuhteessa, koska tapaturma on aiheutunut eläimen käytöksestä.

Viime viikolla ylitarkastaja Jari Nykänen Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta kertoi Helsingin Sanomille, että myös talkoolaiset kuuluvat joissain tapauksissa työsuojelulain piiriin. Hän kuitenkin huomautti, että talkoolaiset ovat turvattomampia kuin työsuhteessa olevat.

Tuotantoyhtiöön tehdään kuitenkin työsuojelutarkastus sen varmistamiseksi, että työpaikan vaarat on arvioitu ja myös vapaaehtoistyöntekijöiden työturvallisuus on huomioitu.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat