Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kumpi voitti vaaliväittelyn? Trumpista kirjan kirjoittanut Saska Saarikoski vastaa suorassa lähetyksessä klo 10
  • Kumpi voitti vaaliväittelyn? Trumpista kirjan kirjoittanut Saska Saarikoski vastaa suorassa lähetyksessä klo 10

Kaksi suomalaista elokuvaa valittu arvostetuille Toronton elokuvajuhlille

Juho Kuosmasen ja Selma Vilhusen esikoispitkät ohjaukset on valittu Toronton elokuvajuhlien ohjelmistoon.

Kulttuuri
 
Juuso Määttänen
Kuokkasen Kuvaamo.
Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies on toinen Toronton elokuvajuhlille valituista suomalaisohjaajien elokuvista.
Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies on toinen Toronton elokuvajuhlille valituista suomalaisohjaajien elokuvista. Kuva: Kuokkasen Kuvaamo.

Ensi kuussa alkavilla Toronton elokuvajuhlilla nähdään kaksi suomalaisohjaajien elokuvaa: Juho Kuosmasen Hymyilevä mies ja Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu. Englanninkielisiltä nimiltään Kuosmasen elokuva on The Happiest Day in the Life of Olli Mäki ja Vilhusen elokuva Little Wing.

Toronton elokuvajuhlat ovat Cannesin ja Venetsian elokuvajuhlien ohella yksi elokuvamaailman arvostetuimmista vuotuisista tapahtumista.

Kuosmasen ja Vilhusen elokuvat esitetään tapahtuman Discovery-sarjassa, ja ne kilpailevat kansainvälisen elokuvakriitikkojen palkinnosta. Yhteensä festivaalin Discovery-sarjassa nähdään 35 elokuvaa.

Sarjassa on tarkoituksena esitellä ympäri maailmaa niiden ohjaajien tuotantoa, jotka ovat ohjanneet ensimmäisen tai toisen pitkän elokuvansa. Kuosmanen ja Vilhunen ovat mukana esikoispitkillä draamaelokuvillaan.

Kuosmasen Hymyilevä mies on saanut merkittävää tunnustusta muun muassa Cannesin elokuvajuhlilla, jossa se voitti ensimmäisenä suomalaisena Un Certain Regard -sarjassa. Se tulee Suomessa ensi-iltaan 2. syyskuuta.

Vilhunen puolestaan on ollut jo Oscar-ehdokkaana lyhytelokuvallaan Pitääkö mun kaikki hoitaa? Hänen elokuvansa Tyttö nimeltä Varpu tulee Suomessa ensi-iltaan 23. syyskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat