Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi alkaa houkutella suuria elokuvatuotantoja tukikannustimilla

Elokuvien tuotantokannustimet ovat yleistyneet maailmalla viime vuosina.

Kulttuuri
 
Stephanie Kulbach
Suomalaisohjaaja Jalmari Helanderin Big Game kuvattiin tuotantokannustimien takia Saksassa, vaikka elokuvan tapahtumat sijoittuvat Lappiin.
Suomalaisohjaaja Jalmari Helanderin Big Game kuvattiin tuotantokannustimien takia Saksassa, vaikka elokuvan tapahtumat sijoittuvat Lappiin. Kuva: Stephanie Kulbach

Suomi alkaa houkutella elokuvien, dokumenttien, sarjojen ja animaatioiden tuotantoja valtion tukikannustimilla. Hallitus päätti asiasta budjettiriihessä.

Kannustinjärjestelmän myötä tuotantoryhmä voi saada 25 prosentin hyvityksen kuluista, joita se on käyttänyt esimerkiksi palkkoihin ja palveluiden ostoihin Suomessa.

”Av-kannustimella houkutamme kansainvälisiä tuotantoja Suomeen ja kannustamme kotimaisiakin tuottajia toimimaan omassa maassa. Saamme lisää kulttuurialan toimintaa, osaamista, investointeja ja työtilaisuuksia kulttuurityöläisille”, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) kertoo tiedotteessa.

Kannustinjärjestelmä on määrä ottaa käyttöön vuonna 2017. Hyvityksiä voidaan maksaa kymmenen miljoonaa euroa vuodessa.

Kannustinta suunnitelleen työryhmän arvion mukaan tuotantojen lisääntyminen kymmenellä miljoonalla eurolla tuottaisi valtiontalouteen viiden miljoonan euron nettohyödyn.

Kannustinta hallinnoi Tekes.

Elokuvien tuotantokannustimet ovat yleistyneet maailmalla viime vuosina. Niillä tarkoitetaan julkisia tuki- ja veronpalautusmekanismeja, joiden avulla saadaan isoja tuotantoja.

Tuotantokannustinjärjestelmiä on Euroopassa 19 maassa. Pohjoismaista tuotantotukikannustin on käytössä Norjassa ja Islannissa.

Myös suomalaisten ohjaajien elokuvia on kuvattu ulkomailla tuotantokannustimien takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat