Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Analyytikon näkemys äidin vallasta ja voimasta on viikon kirja – voit ladata sen nyt HS Kirjastosta

Kulttuuri
 
Liisa Takala
Psykoanalyytikko Elina Reenkola.
Psykoanalyytikko Elina Reenkola. Kuva: Liisa Takala

Yli kaksikymmentä vuotta vastaanottoa Töölössä pitäneen psykoterapeutin ja -analyytikon Elina Reenkolan Äidin valta ja voima on nyt nyt luettavissa ilmaiseksi sähköisessä HS Kirjastossa.

Alkujaan vuonna 2012 ilmestynyt teos keskittyy naisen valtaan synnyttäjänä ja äitinä. Kirja muistuttaa, että kyky elämän luomiseen herättää pelkoja ja maagisia uskomuksia. Nainen on myös ensimmäinen vallankäyttäjä ihmisen elämässä.

Rakentavana ja myönteisenä ilmenevä äidin voima on tärkeä kaikille. Myönteisiä voimavaroja kuitenkin syövät monet tekijät. Tällaiset voimasiepparit voivat olla piilotajuisia ja kummuta äidin omista huonoista lapsuudenkokemuksista.

”Teos kuvaa äitiyden monia ulottuvuuksia, odotusten ja todellisuuden ambivalenssia, ristiriitaisia kokemuksia, äitiyden ihanteita ja äitimyyttiä”, Minerva-kustantamon tiedote määrittelee.

Reenkola kertoo, miten äitivoima saadaan positiiviseen ja rakentavaan käyttöön.

Hän on opiskellut psykologiaa Helsingin yliopistossa ja toiminut psykoterapeuttina kaikkiaan runsaat 30 vuotta. Lisäksi hän opettaa psykoterapiaa ja psykoanalyysiä erikoistuville psykologeille ja psykiatreille.

Reenkola on kirjoittanut kaikkiaan viisi kirjaa. Äidin valta ja voima on niistä järjestyksessä neljäs. Nainen ja häpeä ilmestyi vuonna 2014. Siinä hän kirjoitti myös miehen häpeästä.

HS Kirjasto on Helsingin Sanomien iPad- ja Android-tablettisovelluksista löytyvä neljänsadan sähkökirjan kokoelma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat