Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Romeo onkin tupakaksi pistävä grungetyyppi – Kansallisbaletin uusi tulkinta klassikosta katsottavissa nyt HSTV:ssä

Keskustelua Romeo ja Julia -baletin teemoista ja taustoista juontaa toimittaja Sami Sykkö.

Kulttuuri
 
HSTV esittää: Kansallisbaletin Romeo ja Julia
HSTV esittää: Kansallisbaletin Romeo ja Julia
Maailman tunnetuin rakkaustarina Romeo ja Julia saa täysin uuden muodon eurooppalaisen tanssiteatterin kuuman nimen Natália Horečnán koreografioimana. Tunteikkaassa tanssiteoksessa kuullaan Sergei Prokofjevin pakahduttavan kaunista musiikkia. Esitys on taltioitu Oopperatalolla 3.9.2016. Alussa ja esityksen puoliajalla toimittaja Sami Sykön kanssa baletin teemoista keskustelevat tanssija Jani Talo, parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow sekä entinen tanssija Jaana Puupponen.

Kansallisbaletin lavalla esitettiin lauantai-iltana 3. syyskuuta yksi kirjallisuushistorian tunnetuimmista rakkaustarinoista modernina, nykymaailmaan sijoittuvana tulkintana.

HSTV näytti Romea ja Julia -baletin suorana lähetyksenä Kansallisoopperasta. Nyt koko teos on katsottavissa HSTV:ssä tallenteena tämän jutun yhteydessä.

Elokuun lopussa ensi-iltansa saanut Romeo ja Julia on Suomen kansallisbaletin ja Slovakian kansallisteatterin yhteistuotanto, jonka koreografian on tehnyt eurooppalaisen tanssiteatterin tunnettu nimi Natália Horečná.

Livelähetyksen juonsi toimittaja Sami Sykkö, joka keskusteli Mediatorilla vieraiden kanssa sekä ennen baletin alkua että väliajalla. Keskustelu on nähtävissä myös tallenteella.

”Baletti on herättänyt paljon kiinnostusta, sillä kyseessä on kaikkien aikojen rakkaustarina. Kritiikki on ollut kahdenlaista, koska teos ei ole ihan perinteinen vaan uudenlaista tulkintaa. Osa on tykännyt, osa ei”, Sykkö sanoi ennen suoraa lähetystä.

Sykön mukaan Kansallisbaletin Romeo ja Julia on aivan uudenlainen, raikas ja tunteita herättävä baletti, jossa on hyvin mieliinpainuva loppukuva.

”Se on jotain muuta mihin on totuttu. Tässä ei ole esimerkiksi klassista prinssiä Romeona, vaan sellainen grungetyyppi.”

Sykkö toivoi, että keskustelut vieraiden kanssa tuovat katselukokemukseen paljon lisää. Keskustelemassa oli muun muassa Kansallisbaletin tanssija Jani Talo, joka on myös itse mukana Romeossa ja Juliassa, mutta ei lauantain esityksessä.

”Mukana on myös parisuhdekouluttaja ja tietokirjailija Marianna Stolbow, joka on erikoistunut eroihin. Hänen kanssaan puhumme rakkaudesta ja siitä, mikä onnettomassa rakkaudessa viehättää”, Sykkö kertoi.

Kansallisbaletin entinen tanssija Jaana Puupponen toi keskusteluun naisen ja kokeneen tanssijan näkökulmaa.

”Ajattelin, että jos onnistumme luomaan sellaisen jääkiekon kisastudiohengen, niin ollaan aika hyvällä tiellä”, Sykkö sanoi.

Livelähetyksen tuottivat yhteistyössä HSTV ja Suomen kansallisooppera ja -baletti

Sakari Viika
Linda Haakana on baletin Julia. Ilja Bolotov tanssii Romeon roolissa.
Linda Haakana on baletin Julia. Ilja Bolotov tanssii Romeon roolissa.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat