Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Galleristi Kaj Forsblomin poika Frej Forsblom perustaa gallerian Turkuun

Marraskuussa avautuva Makasiini Contemporary ponnahtaa taiteilijalistansa perusteella heti Suomen galleriakentän eturiviin.

Kulttuuri
 
Tuomas Selänne
Kaj ja Frej Forsblom poseerasivat Jacob Hashimoton näyttelyn avajaisissa vuonna 2011.
Kaj ja Frej Forsblom poseerasivat Jacob Hashimoton näyttelyn avajaisissa vuonna 2011. Kuva: Tuomas Selänne

Turku saa uuden, tasokkaan taidegallerian, kun galleristi Kaj Forsblomin poika, pitkään Forsblomin galleriassa työskennellyt Frej Forsblom avaa oman galleriansa marraskuussa.

Gallerian nimi on Makasiini Contemporary, ja se sijaitsee niin sanotussa Maaherran makasiinissa Tuomiokirkon kupeessa. Taiteilijalistauksen perusteella siitä tulee yksi Suomen kärkigallerioita.

Frej Forsblomin mukaan galleriassa nähdään teoksia muun muassa Ars Fennica -voittaja Heikki Marilalta ja Suomea Venetsian biennaalissa edustaneelta IC-98:lta.

Gallerian taiteilijalistalla ovat myös amerikkalaistaiteilijat Jacob Hashimoto, Luis Gispert ja Keltie Ferris sekä saksalaiset Matthias Schaufler ja Jana Schröder.

Suomalaisista Makasiinin listoilla ovat Tommi Toija, Tiina Elina Nurminen, Viljami Heinonen, Tiina Itkonen, Klaus Kopu sekä Kari Vehosalo.

”Pyrin keskittymään omaan ikäpolveeni”, sanoo Frej Forsblom, 43. ”Mutta koetan tuoda joukkoon nuorempiakin ja antaa myös heille mahdollisuuksia.”

Gallerialla on noin 200 neliömetrin tilat vuonna 1832 valmistuneessa rakennuksessa, joka on palvellut aikaisemmin varastona ja autotallina.

Frej Forsblomille gallerian avaaminen Turkuun on eräänlainen kotiinpaluu. Turku on hänen vanha kotikaupunkinsa, ja myös isä Kaj Forsblom aloitti galleriatoimintansa siellä vuonna 1977.

Frej Forsblom ehti työskennellä Galerie Forsblomissa isänsä rinnalla 11 vuoden ajan. Viime marraskuussa Galerie Forsblomin operatiiviseksi johtajaksi nimitettiin Kiira Miesmaa.

Frej Forsblom ei kuitenkaan myönnä lähteneensä perheyrityksestä ovet paukkuen.

”En olisi voinut olla paremmassa opissa, mutta koin, että olen tässä 43-vuotiaana nähnyt ja kokenut niin paljon, että halusin tehdä tätä työtä omista lähtökohdista”, Forsblom sanoo ja naurahtaa päälle.

Frej Forsblomin mukaan Makasiini Contemporary tekee yhteistyötä Galerie Forsblomin kanssa yksittäisten taiteilijoiden suhteen. Makasiini Contemporaryn osakkeet omistaa kuitenkin Frej Forsblom itse.

Avajaisiaan Makasiini Contemporary viettää näillä näkymin 17. marraskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat