Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuori näyttelijä Linnea Skog kerää kiitosta Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan kansainvälisen ensi-illan jälkimainingeissa

Kulttuuri
 
Linnea Skog näyttelee pääroolia elokuvassa Tyttö nimeltä Varpu.
Linnea Skog näyttelee pääroolia elokuvassa Tyttö nimeltä Varpu.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Selma Vilhusen ensimmäinen pitkä elokuva Tyttö nimeltä Varpu sai ensi-iltansa perjantaina Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Erityistä kiitosta on saanut elokuvaa yhdessä Paula Vesalan kanssa tähdittävä nuori Linnea Skog.

Roger Ebert -sivustolla kuvaillaan elokuvan kuuluvan Skogille, ”luontevalle ja karismaattiselle esiintyjälle, joka kantaa elokuvaa”. Toronton elokuvajuhlien ensimmäisinä päivinä on nähty yllättävän monta lapsipäähenkilöä, kirjoittaa toimittaja Brian Tallerico, ja hänen mukaansa Skogin esittämä Varpu on yksi ikimuistoisimmista.

Sekä elokuva että Skog saavat kiitosta myös Playlist-elokuvasivuston Will Ashtonilta. Hän kutsuu Skogin suoritusta poikkeuksellisen hillityksi. Elokuvaa hän kuvailee autenttiseksi, palkitsevaksi, vilpittömäksi ja hellyttäväksi.

Moni kriitikko suhtautuu elokuvaan varautuneemmin, vaikka Skogia kehutaan poikkeuksetta.

”Siinä missä nuori Skog kuvaa sisäistä kärsimystä ensimmäisessä elokuvaroolissaan luonnonlahjakkuuden tavoin, tarinasta puuttuu samaa kolmiulotteisuutta”, kirjoittaa kriitikko Jared Mobarak elokuvasivusto The Film Stagella.

Screen Daily -sivusto povaa palkintoja Suomessa sekä Vilhuselle että Skogille, mutta ei usko elokuvan pääsevän kansainvälisesti valtavirran elokuvateattereihin. ”Amerikkalaisella, hieman energisemmällä versiolla voisi olla kassapotentiaalia”, kirjoittaa David D’Arcy.

Elokuvan yllätys on ”nuori ja itsevarma” Skog, jonka roolisuoritus nostaa elokuvan kriitikon mielestä Lasse Hallströmin elokuvien rinnalle.

Tyttö nimeltä Varpu tulee ensi-iltaan Suomessa 23. syyskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat