Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuukka Temonen kritisoi Apulanta-elokuvansa virallisia katsojamääriä – Filmikamari vastaa: ”Kellään ei ole tarkoitus piilottaa katsojalukuja”

Tuukka Temonen on kirjoittanut yhdessä Olga Temosen kanssa tekstin, jossa hän kritisoi Filmikamarin tapaa tilastoida elokuvan katsojalukuja.

Kulttuuri
 
Juuso Määttänen
Seppo Samuli / Lehtikuva
Tuukka Temonen kritisoi elokuvalleen tilastoituja virallisia katsojalukuja.
Tuukka Temonen kritisoi elokuvalleen tilastoituja virallisia katsojalukuja. Kuva: Seppo Samuli / Lehtikuva

”Historia toistaa taas itseään. 20 vuotta sitten ääni- ja kuvatallennetuottajat (ÄKT ry) olivat sitä mieltä, että Lahden Levy-yhtiön levyt eivät kelpaa halvemman hinnoittelunsa takia Suomen viralliselle listalle. 20 vuotta myöhemmin isot levitysyhtiöt eivät halua ymmärtää, että elokuvia voi myös näyttää ihmisille ilmaiseksi.”

Tällaisella ohjaaja Tuukka Temosen sitaatilla on varusteltu Teit meistä kauniin -elokuvan virallisilla sivuilla julkaistu teksti, jossa Temonen yhdessä Olga Temosen kanssa kritisoi elokuvan virallisia katsojalukuja.

Suomen Filmikamarin ylläpitämän listauksen mukaan Temosen ohjaama, Apulannan alkuvuosista kertova elokuva on kerännyt tähän mennessä 32 500 katsojaa. Temosen oman tilastoinnin mukaan elokuvaa on kuitenkin katsottu jo yli 41 000 kertaa.

Ero luvuissa johtuu siitä, että Filmikamarin lukuihin ei ole laskettu mukaan elokuvan markkinointikiertueella järjestetty näytöksiä, joihin on jaettu ilmaiseksi lippuja. Temosen mukaan myös ilmaiseksi elokuvan nähneet ovat aivan yhtä tärkeitä katsojia kuin lipuista maksaneet.

”Me laskemme kokemuksia, emme rahaa”, nettisivuston kirjoitus päättyy.

Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen huomauttaa, että heidän tilastoinnissaan noudatetaan kansainvälistä käytäntöä, jossa katsojalukuihin lasketaan vain maksaneet katsojat.

”Ilmaisnäytökset vääristäisivät näitä lukuja, vaikka katselukokemukset ovat ilmaisnäytöksissä olleet varmasti yhtä hienoja”, Koistinen sanoo.

Mitään erityissuhtautumista Temosen tuotokseen ei Filmikamarilla ole.

”Kellään ei ole tarkoitus piilottaa Temosen elokuvan katsojalukuja”, Koistinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat