Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Red Hot Chili Peppers on yhä tulinen

Alkukankeuden jälkeen Chili Peppersin funk-kone kuumeni hurjille kierroksille Helsingin areenakonsertissa.

Kulttuuri
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Red Hot Chili Peppersin Anthony Kiedis esiintyi Helsingissä pirteästi.
Red Hot Chili Peppersin Anthony Kiedis esiintyi Helsingissä pirteästi. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Nämä kuultiin:

1. Around The World

2. Scar Tissue

3. Dark Necessities

4. The Adventures Of Rain Dance Maggie

5. Nobody Weird Like Me

6. Sick Love

7. Snow ((Hey Oh))

8. Parallel Universe

9. Go Robot

10. Did I Let You Know

11. Californication

12. Soul To Squeeze

13. Suck My Kiss

14. By The Way

15. Goodbye Angels

16. Give It Away

Konsertti Red Hot Chili Peppers Areenassa tiistaina

Red Hot Chili Peppers vuosimallia 2016 on musiikillisesti tyystin eri yhtye kuin se rämäpäinen funk-punk-lauma, joka 1980- ja 1990-lukujen taitteessa ui lähtemättömästi monien suomalaistenkin nuorten sydämiin.

Pysyvyyden huomasi jälleen siitä, että Red Hot Chili Peppers täytti Hartwall Areenan entisistä ysärinuorista kahtena peräkkäisenä iltana. Tämä siitä huolimatta, että yhtyeen viimeisin albumi, viime keväänä ilmestynyt The Getaway, ei ole ollut täällä myyntimenestys.

Viimeksi yhtye esiintyi Suomessa Tampereella neljä vuotta sitten. Kuten silloinkin, myös tällä kertaa yleisön kiihkeimmät reaktiot puhkesivat 1990-luvun hittien kuten Californicationin ja Suck My Kissin aikana.

Chili Peppers ei kuitenkaan ole taantunut nostalgiakoneeksi, vaikka monet yleisöstä sen keikoilla nostalgiasyistä kävisivätkin.

Viiden vuoden takainen The Adventures Of Rain Dance Maggie kaivoi ensimmäisen kerran basisti Flean tunnusomaisen grooven kunnolla esiin ja poltti keikan alkua vaivanneen kankeuden nelikon jäsenistä. Samalla kappale muistutti siitä, että nykyisillään Chili Peppers on paremminkin – ja parhaimmillaan – Kalifornian harmoniapop-perinteen viimeisimpiä suuruuksia, ei reikäpäinen skeittari-jengi.

Illan musiikillisesti eheimmät hetket koettiin uusimman albumin kappaleiden aikana.

Upea disko-funk helmi Go Robot kulki ylimääräisellä basistilla ja lyömäsoittajalla täydennettynä 1970-lukuisen grooven ja futuristisen funkin välisellä veteen piirretyllä aikajanalla. Se oli sulavalinjaista kuin Pharrell Williamsin kipparoima Daft Punk konsanaan.

Kaksi asiaa oli muuttunut edellisestä Suomen-keikasta parempaan suuntaan. Laulaja Anthony Kiedis oli löytänyt Tampereella kadoksissa olleen, yhtyeen elinvoiman kannalta tärkeän fyysisyytensä eikä vuodesta 2010 mukana ollut kitaristi Josh Klinghoffer enää ujostellut.

Oma lukunsa oli 53-vuotias basistimaagi Flea, joka näytti olevan noin puolet ajasta ilmassa ja käveli käsillään takaisin takahuoneesta lavalle, kun oli encoren aika. Vaativista jumppasuoritteista huolimatta komppi tai sen taimaus eivät notkahtaneet hetkeksikään.

Heittäytyvästä, koreografioita kaihtavasta esiintymisestä johtuen tuntui viimeistään Nobody Weird Like Men armottoman punk-piiskauksen aikana siltä, kuin olisi päässyt todistamaan yhtyettä sen alkuperäisessä kasvuympäristössä, pienessä ja kuumassa rokkiklubissa.

Kolkossa Areenassa se ei ollut lainkaan hullumpi tunne.

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Basisti Flea (vas.) ja laulaja Anthony Kiedis ovat Red Hot Chili Peppersin kantavia voimia.
Basisti Flea (vas.) ja laulaja Anthony Kiedis ovat Red Hot Chili Peppersin kantavia voimia.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat