Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vesalalle suunniteltu yllätyksellinen asu toi voiton – Anni Raasmaja on Vuoden nuori suunnittelija

Raati kehui varsinkin voittoisan työn uudenlaista koristelutekniikkaa

Kulttuuri
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Muusikko Paula Vesala (vas.) jakoi vuoden nuoren suunnittelijan palkinnon Anni Raasmajalle. Kilpailussa oli tehtävänä suunnitella esiintymisasu Vesalalle (asu kuvassa).
Muusikko Paula Vesala (vas.) jakoi vuoden nuoren suunnittelijan palkinnon Anni Raasmajalle. Kilpailussa oli tehtävänä suunnitella esiintymisasu Vesalalle (asu kuvassa). Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Vaatesuunnittelija Anni Raasmaja on voittanut Vuoden nuori suunnittelija 2016 -kilpailun, kertoo Messukeskus tiedotteessaan.

Vaatesuunnittelun opiskelijoille suunnattu ja alan vanhimpiin kuuluva kilpailu järjestettiin nyt 22. kerran.

Tänä vuonna kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella esiintymisasu muusikko Paula Vesalalle. Taiteilijanimeä Vesala käyttävä muusikko kirjoitti osallistujille tehtävänannon ja istui myös kilpailun tuomaristossa.

Voittoisa työ oli kolmiosainen asu. Se koostuu ”biker-takista”, shortseista, t-paidasta ja näyttävistä käsineistä. Materiaaleina Raasmaja käytti silkkiä ja viskoosia.

Takin ja shortsien tekstiilejä hän työsti brodeeraustekniikalla, jossa lankoja ommellaan nippuina kankaalle.

Raati ihastui Raasmajan työssä erityisesti hänen keksimäänsä koristelutekniikkaan, jota kuvailtiin ajattomaksi ja ”loputtoman käyttökelpoiseksi”.

”Sitä voi omalla tavallaan käyttää niin iltapuvussa kuin biker-rotsissakin, catwalkilla ja rokkibaarissa. Samaa yllätyksellistä tyylien monipuolisuutta voi löytää myös Vesalan musiikista”, raati kehaisi.

Anni Raasmaja on valmistunut vaatesuunnittelun ja pukutaiteen kandidaatiksi Aalto-yliopistosta. Tänä kesänä hän on toiminut työharjoittelijana Acne Studiosilla Tukholmassa, ja lokakuussa hän aloittaa suunnittelun maisteriopinnot Central Saint Martinsissa Lontoossa.

Aiemmin Raasmaja on opiskellut myös arkkitehtuuria.

Vuoden nuori suunnittelija 2016 -raadissa olivat Paulan Vesalan lisäksi myös toimittaja ja suunnittelija Jaakko Selin (raadin pj.), muotitaiteilija Ritva Falla, muotitoimittaja ja stylisti Nina Nuorivaara, Elle-lehden päätoimittaja Taru Marjamaa sekä vaatesuunnittelijat Katri Niskanen, Hammi Mettinen ja Mari Talka.

Vuoden nuori suunnittelija on Suomen Messujen ideoima ja Suomen Messusäätiön rahoittama kilpailu. Sen tavoitteena on löytää uusia ideoita vaatesuunnitteluun sekä kannustaa nuoria suunnittelijoita ja suomalaista vaatetusteollisuutta.

Raasmaja palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 5 000 euron stipendillä. Hänen suunnittelemansa voittoisa asu jää Vesalan käyttöön.

Markus Jokela / HS
Anni Raasmajan suunnittelujälki näkyi myös keväällä 2015 Aalto-yliopiston opiskelijoiden kevätnäytöksessä.
Anni Raasmajan suunnittelujälki näkyi myös keväällä 2015 Aalto-yliopiston opiskelijoiden kevätnäytöksessä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat