Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viides Vain elämää -kausi alkaa tänään – tunnetko kaikki seitsemän muusikkoa?

Kausi alkaa Lauri Tähkän illalla. Hänen lisäkseen syksyn mittaan tutustutaan tarkemmin Chisuun, Mikael Gabrieliin, Suvi Teräsniskaan, Anna Puuhun, Mikko Kuustoseen ja Hectoriin.

Kulttuuri
 
Jussi Hellsten
Vain elämää -sarjassa ovat mukana Chisu (vas.), Mikael Gabriel, Suvi Teräsniska, Anna Puu, Mikko Kuustonen, Hector ja Lauri Tähkä.
Vain elämää -sarjassa ovat mukana Chisu (vas.), Mikael Gabriel, Suvi Teräsniska, Anna Puu, Mikko Kuustonen, Hector ja Lauri Tähkä. Kuva: Jussi Hellsten
1 Lauri Tähkä (Jarkko Suo, s. 1973)

Lauri Tähkä tuli tunnetuksi kansanmusiikkia ja suomirockia yhdistelleen, valtavan suositun Elonkerjuu-yhtyeen solistina. Vuonna 2011 hän loikkasi yllättäen soolouralle ja sai melkoiset vihat päälleen, sillä hän oli ilmoittanut asiasta yhtyeelleen vain sähköpostitse.

Sooloura on ollut kuitenkin menestyksekäs. Esimerkiksi tänä vuonna julkaistu Morsian-single on noussut heti Tähkän suosituimpien kappaleiden joukkoon. Uusin levy Vien sut täältä kotiin julkaistaan tänään perjantaina.

Sarjassa Tähkällä on erinomainen tilaisuus esitellä kalsan ja kaukaiseksi jääneen julkisuuskuvan taakse kätkeytyvä ihminen.

Tunnetuimpia kappaleita: Polte

Kuuntele kappale täältä:2 Chisu (Christel Sundberg, s. 1982)

Chisu muistetaan aina ennen kaikkea siitä, että hän tekee ja tuottaa esittämänsä kappaleet itse. Toki ne kappaleetkin ovat juurtuneet varsin hyvin suomalaisten mieliin: Mun koti ei oo täällä, Sama nainen...

Taitava ja karismaattinen muusikko on saanut valtavasti kehuja ja palkintoja musiikistaan koko vuonna 2008 alkaneen levytysuransa ajan, mutta jonkinlainen salaperäisyys Chisun persoonaa on verhonnut aina. Nyt siihen tullee muutos.

Tunnetuimpia kappaleita: Baden-Baden3 Mikael Gabriel (Mikael Sohlman, s. 1990)

Porukan juniori Mikael Gabriel on Suomen nuorison suoratoistopalveluiden kautta hyvinkin tuntema räppäri. Ensilevynsä hän teki vuonna 2009.

Vanhempi väestö ei tiedä muusikosta paljon mitään. Pian tietää.

Mikael Gabrielin osa on tuoda sarjaan tuulahdus tästä päivästä ja tulevaisuudesta sekä vaihtelua musiikilliseen tyylikirjoon. Hänellä on kaikki mahdollisuudet nousta mustana hevosena ja sarjan piristysruiskeena räppipiireistä koko kansan suosioon. Eli tehdä ”Cheekit.”

Tunnetuimpia kappaleita: Älä herätä mua unesta4 Hector (Heikki Harma, s. 1947)

Hector on tänä vuonna se sarjan veteraani, jonka kaikki tietävät ja jonka kappaleet kuuluvat useimpien katsojien elämän soundtrackiin.

Hänen tarinansa ja tekonsa tunnetaan, mutta nyt kiinnostaakin ennen kaikkea se, minkälaisia uusia versioita house bandin kapellimestari Leri Leskinen ja muut sarjan mainiot muusikot ovat tutuista lauluista tehneet.

Palkkasoturi-ensilevyn julkaisusta tulee kuluneeksi tänä vuonna 50 vuotta. Sen kunniaksi Hector hän lähtee myöhemmin syksyllä laajalle 50-vuotisjuhlakiertueelle yhdessä suuren yhtyeensä kanssa.

Tunnetuimpia kappaleita: Lumi teki enkelin eteiseen5 Suvi Teräsniska (s. 1989)

Nuoresta iästään huolimatta Suvi Teräsniska on ehtinyt jo vaikka mitä.

Kymmenen vuotta sitten Yö-yhtyeen taustalaulajan tehtävistä kimmonnut ura on poikinut paikan Suomen suosituimpien iskelmälaulajien joukossa. Hän on julkaissut seitsemän levyä, uusin ilmestyy syyskuun lopussa. Kesällä Teräsniska voitti jopa Iskelmä-Finlandia-palkinnon.

Suomalaiset tuntevat osaavan ja monipuolisen laulajan yksinomaan iskelmämusiikin kautta. Nyt Teräsniska pääsee näyttämään aitiopaikalle, mitä kaikkea hän osaa.

Irtoaako rap, nähdäänkö uudenlainen popkuningatar?

Tunnetuimpia kappaleita: Täydellinen elämä6 Mikko Kuustonen (s. 1960)

Mikko Kuustonen tunnetaan nykyään jo enemmän suulaana ja humoristisena tv-persoonana kuin muusikkona.

Mutta totuus on, että miehellä on takataskussaan aikamoinen määrä varsinkin 1990-luvun perua olevia hittejä – useimmiten vieläpä hyvinkin kauniita ja syvällisiä hittejä. Muitellaan vaikkapa Auroraa, Onnentyttöä tai laulua Taivas varjele.

Lisäksi Kuustosella on takana mittava ura yhtyemuusikkona, esimerkiksi bändeissä Pro Fide, Q.Stone ja Kaartamo-Kettunen-Kuustonen.

Kuustonen tuo Hirvensalmen illallispöydän ääreen taatusti hyvää ”läppää”, mutta esiintymislavalla rauhoitutaan ja uidaan syvälle kuulijoiden tuntoihin.

Tunnetuin kappale: Enkelit lentää sun uniin7 Anna Puu (Anna Puustjärvi, s. 1982)

Anna Puu ponnisti laulajan uralle alun perin vuonna 2008 Idols-ohjelmasta, jonka finaalissa hän jäi Koop Arposen taakse. Kakkossija ei ole uranousua hidastellut, vaan laulaja on löytänyt hyvin paikkansa kauniin, melodisen suomipopin esittäjänä.

Myös Vain elämää -sarjassa hän edustanee raikasta, melodista popmaailmaa.

Viime vuonna julkaistu neloslevy Rakkaudella, Anna Puu oli kuitenkin aiempaa koneellisempi, ja jotain yllättävää saattaa olla luvassa nytkin.

Tunnetuin kappale: Kaunis päiväVain elämää Nelosella klo 20. Helsingin Sanomat ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat