Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Islamia kritisoinut tanskalainen kohurunoilija joutuu vankilaan nuorukaisen ampumisesta

Yahya Hassan kertoi saaneensa tappouhkauksia, minkä vuoksi hän kantoi asetta mukanaan

Kulttuuri
 
Rio Gandara / HS
Kohurunoilija, tanskalais-palestiinalainen Yahya Hassan kävi Suomessa kaksi vuotta sitten. Häntä seurasi kaksi henkivartijaa, sillä islamistit olivat uhanneet tappaa hänet.
Kohurunoilija, tanskalais-palestiinalainen Yahya Hassan kävi Suomessa kaksi vuotta sitten. Häntä seurasi kaksi henkivartijaa, sillä islamistit olivat uhanneet tappaa hänet. Kuva: Rio Gandara / HS

Tanskalainen runoilija Yahya Hassan on tuomittu vankilaan ammuttuaan 17-vuotiasta nuorukaista jalkaan Aarhusissa aiemmin tänä vuonna, kertoo Politiken-lehti.

Hassan, 20, tunnusti syyskuun alussa alkaneessa oikeudenkäynnissä kaikkiaan 35 häntä kohtaan nostettua syytettä.

Ampumistaan Hassan yritti puolustella sillä, että häntä provosoitiin aggressiivisesti ja että hän oli yrittänyt puolustaa itseään.

Hassan kertoi saaneensa pari päivää aiemmin tappouhkauksia, minkä vuoksi hän kantoi mukanaan asetta.

Tapaus sattui maaliskuussa Haslen esikaupunkialueella Aarhusissa pitserian ulkopuolella. Jalkaan ammuttu uhri onnistui kuvaamaan kännykkäkamerallaan osan ampumisvälikohtauksesta, jossa raivoava runoilija ampui häntä viidesti. Kaksi luodeista osui jalkaan. Video oli ahkerasti jaossa myös sosiaalisessa mediassa

Lievästi haavoittuneen uhrin mukaan hänellä ja Yahya Hassanilla ei ollut keskenään aiempia kaunoja. Poliisi otti Hassanin kiinni ilman vastarintaa.

Palestiinalaistaustainen Hassan on Tanskan kuuluisimpia kulttuuripersoonia. Hän murtautui yleisön tietoisuuteen vuonna 2013 julkaistulla, omaa nimeään kantaneella runokokoelmalla.

Kokoelmassa Hassan kertoo, kuinka hänen isänsä kasvatti häntä lyömällä nyrkillä ja Koraanilla.

Teos ravisutti myös maan rajojen ulkopuolella muun muassa islamkritiikkinsä takia. Se oli myyntimenestys ja se käännettiin myös suomeksi 2014.

Hassan päätyi ympärivuorokautiseen poliisivartioon saatuaan lukuisia tappouhkauksia. Hän joutui myös useamman kerran pahoinpidellyksi.

Suomessa Yahya Hassan vieraili elokuussa 2014.

Hassan on ollut pidätettynä runsaat puoli vuotta, maaliskuusta alkaen.

Vankilatuomion lisäksi Hassan sai 5 000 euron sakot muun muassa tieliikennelain rikkomisesta. Myös hänen Mercedes Benz -merkkinen autonsa ja moottoripyöränsä takavarikoitiin.

Uhrille Hassanin on maksettava korvauksia 240 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat