Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pietari Inkinen saksalaisorkesterin ylikapellimestariksi

Deutsche Radio Philharmonien kausi alkaa 2017 ja Inkinen jatkaa samalla Prahan ja Japanin filharmonikkojen johdossa.

Kulttuuri
 
Nguyen Phuong Thao
Pietari Inkinen on pian kolmen orkesterin ja yhden festivaalin ylikapellimestari.
Pietari Inkinen on pian kolmen orkesterin ja yhden festivaalin ylikapellimestari. Kuva: Nguyen Phuong Thao

Kapellimestari Pietari Inkinen (s. 1980) on suostunut saksalaisen Deutsche Radio Philharmonien ylikapellimestariksi. Hänen nelivuotinen kautensa alkaa syksyllä 2017.

”Meidän kemiamme on toiminut vuodesta 2010 hyvin ja uusimmat harjoitukset ja konsertit olivat huikeita. Muusikot ovat todella nälkäisiä jokaisen detaljin viilaamiseen ja innoissaan jokaisesta musiikillisesta ideasta viimeiseen harjoitusminuuttiin asti. Ja konserteissa tulee vielä huikea spontaani heittäytyminen huippulaadun säilyessä”, Inkinen ylistää orkesteria puhelimitse.

Orkesteri syntyi vuonna 2007, kun Saarbrückenin ja Kaiserslauternin radioiden sinfoniaorkesterit yhdistettiin ja se on pidemmältä nimeltään Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern. Orkesteri konsertoi molemmissa kaupungeissa sekä säännöllisesti myös muutamissa muissa saksalaiskaupungeissa ja esimerkiksi Ranskassa sekä Belgiassa.

”Tittelimäärääni ei olisi tarvinnut kasvattaa, mutta tämä tehtiin täysin oikeista syistä”, Inkinen sanoo. Hän on myös Japanin filharmonikkojen, Prahan filharmonikkojen sekä Ludwigsburg Schlossfestspiele -festivaalin ylikapellimestari.

”Managerien päänsärkynä on nyt se, että omien orkesterien kausien avaukset, päätökset ja muutamat kiertueet saadaan mahtumaan kalenteriini”, Inkinen sanoo.

”Se tarkoittaa, että vierailut vähenevät minimiin. Joudun vähentämään myös oopperajohtamista ainakin muutamaksi vuodeksi. Onneksi omien orkesterien kanssa voi tehdä oopperaakin konserttiversioina”, hän kaavailee.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat