Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hector ja Mikael Gabriel säväyttivät Vain elämää -sarjan avausjaksossa – HS arvioi jakson yllättäjät ja pettymykset

Lauri Tähkän kappaleet taipuivat dancehall-popiksi ja folkrockiksi

Kulttuuri
 

Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja Ilkka Mattila arvioi tuoreeltaan Vain elämää -jaksojen musiikkiesitykset. Suositun sarjan viides tuotantokausi alkoi tänään perjantaina, kun ohjelman vieraat esittivät Laurin Tähkän kappaleita. Esitykset on katsottavissa jutun alta.

Hector: Tyttörukka ★★★

Hector tuntuu elävän uutta nousukautta. Helsingin juhlaviikkojen konsertti keräsi kehuja, ja pitkään odotettu Vain elämää -visiittikin alkoi vakuuttavasti. Irlantilaishenkinen folkrock-sovitus oli luonteva niin sävellyksen kuin Hectorinkin kannalta. Lopputulos ei ollut mullistava, mutta Hectorin vapautunut laulu antaa aihetta odottaa hyviä versioita myös myöhemmistä jaksoista.

Suvi Teräsniska: Puolikas ★★★

Suvi Teräsniskan vahva lauluääni on tullut tutuksi iskelmäyleisölle, mutta tämän perusteella hänestä olisi myös urbaanimmaksi ja pophenkisemmäksi Suomen Adeleksi. Sovituksessa vyörytettiin suuria äänimassoja, mutta sellaista Teräsniskan laulu kaipaakin alustaksi.

Anna Puu: Suudellaan ★★

Anna Puun valinta oli Tähkän ja Elonkerjuun suurimpiin hitteihin lukeutuva Suudellaan. Suoraviivaisesti nakuttava lakeuden rock oli muuttunut elektroniseksi dancehall-popiksi, ja Puun laulussa oli tyylin mukaista autotune-prosessoitua muljahtelua. Muodikas, mutta siksi myös aika yllätyksetön versio.

Chisu: Polte ★★

Anna Puun tavoin myös Chisun rima on tässä show'ssa korkealla, koska kummankaan omassa tuotannossa ei ole ollut toistaiseksi pahoja floppeja. Chisukin aloitti tyylikkäästi, mutta yllättämättä. Poltteen sointimaailma oli haettu 1980-luvun elektronisesta popista, ja laulu toi mieleen Emeli Sandén kaltaisten myöhempien aikojen brittiläisten souldiivojen tyylin.

Mikko Kuustonen: Saat syttymään ★★

Varman päälle aloitti myös kauden toinen konkari. Jos olisi voinut lyödä vetoa siitä, että Kuustosen avauskappaleessa keskeisinä soittimina ovat akustinen kitara ja huuliharppu, niin kertoimet olisivat jääneet pieniksi. Laulajana Kuustonen on yhä hyvässä terässä, mikä on päässyt vähän unohtumaan tv-humoristiuran aikana.

Mikael Gabriel: Pauhaava sydän ★★★★

Jos Ville Galle oli vuosi sitten ohjelman touhukas ja sympaattinen nuori räppäri, niin Mikael Gabrielissa voi olla ainesta vähän särmikkäämmäksi suosikiksi. Räpin ja Tähkän alkuperäisen folkrockin symbioosi oli yllättävän sulava, ja stemmoilla tuettu lauluosuuskin sujui räppäriltä kunnialla. Esiintyjänä Mikael Gabrielissa on vimmaa, jota tässä aikuisessa seurassa varmasti kaivataan.

HS ja Nelonen ovat kumpikin osa Sanomaa.

Hectorin komea folkveto Tyttörukasta avaa Vain elämää -kauden – katso koko huikea veto!
Hectorin komea folkveto Tyttörukasta avaa Vain elämää -kauden – katso koko huikea veto!
Vain elämään viidennellä kaudella ensimmäisenä estradille pääsee Hector. Hänen käsissään Lauri Tähkän Tyttörukka on saanut reippaan folkpoljennan. Tähkä ei pysty katsomaan vetoa kuivin silmin! Esityksen jälkeen miehet halaavat pitkään. ”Erittäin hyvä versio!” Tähkä kehuu silmiään pyyhkien. Vain elämää perjantaisin 16.9. alkaen klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Suvi Teräsniskan voimakas tulkinta Puolikkaasta murtaa Tähkän kyyneliin
Suvi Teräsniskan voimakas tulkinta Puolikkaasta murtaa Tähkän kyyneliin
Toisena kappaleena lounaalla kuullaan Suvi Teräsniskan versio Lauri Tähkän Puolikkaasta. Heti kappaleen alussa Tähkä murtuu itkemään olkapäät vapisten. Kun Suvin veto ja pöytäseurueen aplodit loppuvat, Tähkä karjaisee tunteensa ilmoille. ”Parasta terapiaa ikinä!” Suvi on kertonut juuri ennen esitystään olevansa raskaana. ”Tuossa on erittäin koskettavaa, että olet raskaana ja vedät tuollaisen biisin.” Vain elämää perjantaisin 16.9. alkaen klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Anna Puun jälkeen Suudellaan ei ole enää entisensä: Tähkä salsaa pöydällä ja haluaa pussailla
Anna Puun jälkeen Suudellaan ei ole enää entisensä: Tähkä salsaa pöydällä ja haluaa pussailla
Anna Puulle Laurin kappaleet ovat erittäin tuttuja, sillä hänen äitinsä kuuntelee Tähkää – ja paljon. Anna tiesi heti, minkä kappaleen hän haluaa vetää. Anna on vienyt Suudellaan-hitin lattarirytmien pyörteisiin, ja kuuma veto nostaa paitsi tunnelman myös Tähkän irti penkistä ja tanssimaan pöydälle. ”Tuossahan rupes tekeen mieli pussaileen!” Tähkä ilmoittaa esityksen jälkeen. Vain elämää perjantaisin 16.9. alkaen klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Chisu antoi kunnon käsittelyn Polte-biisille: ”Huikea versio!”
Chisu antoi kunnon käsittelyn Polte-biisille: ”Huikea versio!”
”Uu, jes!” sanoo Tähkä, kun Chisu paljastaa kappaleensa. Jännittää aika paljon, mitä Lauri tykkää versiosta, olen muokannut sitä aika vapaalla kädellä”, Chisu pohtii ennen vetoa. ”Versio oli ihan huikea, haluaisin kuulla sen nyt heti uudestaan”, Tähkä puhkuu esityksen jälkeen! ”Eihän haittaa pieni käsittely?” Chisu varmistaa. ”Ei mua ole ikinä haitannut pieni käsittely”, Tähkä vastaa ja koko illallisporukka repeää nauruun. Vain elämää perjantaisin 16.9. alkaen klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Mikko Kuustosen rakkautta tihkuva Saat syttymään yllätti Lauri Tähkän
Mikko Kuustosen rakkautta tihkuva Saat syttymään yllätti Lauri Tähkän
Lauri Tähkä ei odottanut Mikko Kuustosen valitsevan Saat syttymään -biisiä. ”Ehkä se jäbä on rakastunut”, Tähkä epäilee. Kuustosen veto tihkuu tunnetta ja lämpöä. Koko pöytäseurue hiljenee kuuntelemaan vetoa, johon lisätunnelmaa tuo Kuustosen haikeasti soiva huuliharppu. ”Tuo ei ollut teinin intoa vaan aikuisen miehen rakkautta, mikä välittyi tuosta”, Tähkä kehuu. Vain elämää perjantaisin 16.9. alkaen klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Mikael Gabrielin supernopea Lauri Tähkä -versio tekstitettiin – pystytkö vetämään samalla tahdilla?
Mikael Gabrielin supernopea Lauri Tähkä -versio tekstitettiin – pystytkö vetämään samalla tahdilla?
Mikael Gabriel vetää sairaan nopeasti Vain elämää -kauden ensimmäisen maistiaisbiisin. Kokeile, pystytkö räpäyttämään Lauri Tähkän -vedon tekstitetyn version samalla tahdilla kuin Mikael Gabriel! ”Nää lyriikat oli, mikä sai mut haastaa itseäni,” Mikael Gabriel sanoo ennen kuin kertoo valinneensa omaksi vedokseen Tähkän superhitin Pauhaava sydän. Ensitahdeista lähtien jokainen illallispöydän ympärillä on vahvan vedon pauloissa. Tähdet jammaavat Mikael Gabrielin mukana alusta huikeaan loppuun. ”Hyvä Mikael”, Lauri huutaa Mikaelin esityksen väliin. Kappaleen lopussa Mikael Gabriel vetäisee päällimmäisen paitansa pois – alta paljastuu Laurin kasvot! Eikä Lauri enää pysy penkillään. Vain elämää perjantaisin 16.9. alkaen klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Tätä et nähnyt televisiosta! Tähkän ja Mikael Gabrielin duetto meinaa hajottaa koko illallishuoneen
Tätä et nähnyt televisiosta! Tähkän ja Mikael Gabrielin duetto meinaa hajottaa koko illallishuoneen
”Mennään taas” Mikael Gabriel karjaisee, kun Lauri Tähkän ja Mikael Gabrielin Palava sydän -duetto käynnistyy. Lauri pomppaa kesken järkyttävän energisen vedon illallishuoneen pöydälle niin, että katosta roikkuva lamppu saa kyytiä. Anna Puu heittelee kattauksessa olleita kukkia lavalla vetävien miesten päälle. Kaikki tähdet bailaavat . Raivokas veto päättyy miesten tiukkaan halaukseen. Vain elämää perjantaisin 16.9. alkaen klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat