Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tennislegenda John McEnroe haukkuu elokuvatähdet, joita Jarkko Nieminenkin on ollut opettamassa – ”Eivät osaa pelata”

Parhaillaan kuvattavan Borg vs McEnroe -elokuvan päätähti Shia LaBeouf saa McEnroelta siunauksen vain yhdessä asiassa: ”Ilmeisesti hän on hullu, joten ehkä se toimii.”

Kulttuuri
 
Bob Thomas / Getty Images
Björn Borg (vas.) ja John McEnroe kohtasivat Wimbledonin finaalissa myös vuonna 1981, jolloin McEnroe voitti.
Björn Borg (vas.) ja John McEnroe kohtasivat Wimbledonin finaalissa myös vuonna 1981, jolloin McEnroe voitti. Kuva: Bob Thomas / Getty Images

Takavuosien tennistähti John McEnroe on kertonut mielipiteensä itseään kuvaavasta tulevasta tenniselokuvasta.

Se mielipide on murskaava.

Pelaaja kyseenalaistaa Vanity Fair -lehdessä koko Borg vs McEnroe -elokuvan autenttisuuden, ja samalla haukut saa myös McEnroeta esittävä Hollywood-tähti Shia LaBeouf.

Elokuvan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Sitä kuvataan muun muassa Prahassa, Göteborgissa, Monacossa ja New Yorkissa.

Borg vs McEnroe kertoo nimensä mukaisesti kahden tennistähden, ruotsalaisen Björn Borgin ja yhdysvaltalaisen John McEnroen, trillerimäisestä kohtaamisesta Wimbledonissa vuonna 1980. Mestaruusottelua pidetään yhtenä kaikkien aikojen tennisotteluista.

Suuressa kansainvälisessä elokuvahankkeessa on mukana myös suomalaisväriä.

Helsingin Sanomat kertoi elokuun lopussa, että näyttelijöitä on ollut valmentamassa suomalainen tennisässä Jarkko Nieminen, ja hankkeessa on mukana myös suomalaista rahaa. Elokuvasäätiö on tukenut kansainvälistä yhteistuotantoa 60 000 eurolla. Suomalaisena osatuottajana on tuotantoyhtiö Yellow Film & Tv.

Prahan kuvauksista raportoineen Dagen Nyheterin mukaan kuvauksissa on ollut apuna myös muun muassa suomalainen tennispelaaja Henrik Sillanpää.

Vanity Fair on nyt tavannut tosielämän McEnroen, joka ei ole hankkeesta laisinkaan mielissään.

Urallaan seitsemän Grand Slam -turnausta voittanut tennistähti kertoo, etteivät elokuvantekijät ole olleet häneen minkäänlaisessa yhteydessä, vaikka kuvaukset ovat jo alkaneet.

”En tiedä, aikovatko he tehdä koko leffan ilman, että minulla tai Björnillä on siinä mitään osuutta”, McEnroe sanoo

”Vaikuttaa siltä, että he eivät ole kiinnostuneita puhumaan kanssani. En ymmärrä, miten elokuva voidaan tehdä ilman tapaamistani.”

Ensimmäisen pahan virheen McEnroe löysi jo pelkästä valokuvasta. Kuvassa näkyi McEnroeta näyttelevä Shia LaBeouf, joka löi palloa oikealla kädellä. McEnroe on vasenkätinen.

Erityisen huolissaan McEnroe on LaBeoufin fysiikasta: se ei vakuuta. Myöskään Björn Borgia esittävän Sverrir Gudnasonin tennistaidot eivät saa McEnroen siunausta, Jarkko Niemisen opeista huolimatta.

”He näyttävät näyttelijöiltä, jotka eivät osaa pelata”, McEnroe lataa.

LaBeouf on kuitenkin tunnettu rähisijä, ja tämä puoli on McEnroenkin mieleen. ”Hän on ilmeisesti hullu, joten ehkä homma toimii”, pelaaja myöntyy.

Lopullisen arvionsa McEnroe lupaa antaa vasta elokuvan nähtyään. Hän on kuitenkin erittäin pessimistinen lopputuloksen suhteen.

”En ole ikinä nähnyt hyvää tenniselokuvaa. Kaikki ovat olleet hirveitä. Olen ollut mukana parissa, ja minua todella nolotti se, kuinka huonoja ne olivat.”

McEnroen kritiikki tuskin tulee elokuvantekijöille yllätyksenä. Hänet tunnettiin jo peliuransa aikana melkoisena kuumakallena, ja uran jälkeenkin hän on soittanut suutaan julkisuudessa ahkerasti.

Tanskalaisen Janus Metz Pedersenin ohjaaman Borg vs McEnroe -elokuvan on tarkoitus tulla ensi-iltaan syksyllä 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat