Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi poliitikot eivät pysty puhumaan uusnatseista suoraan?

Onko kyse varovaisuudesta, maan tavasta vai omista kytköksistä?

Kulttuuri
 
HS
Markku Jokisipilä, Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja:
Antti Aimo-Koivisto
Markku Jokisipilä
Markku Jokisipilä

”En ole samaa mieltä kysymyksen sisältämästä väitteestä. Suomen Vastarintaliikkeen edustaman arvomaailman ja väkivaltaiset keinot ovat julkisesti ja yksiselitteisesti tuominneet kaikki eturivin poliitikkomme. Se tietty haluttomuus, jota osa poliitikoistamme on osoittanut Asema-aukion tapahtumien käynnistämään keskusteluun täysin rinnoin heittäytymistä kohtaan, on ymmärrettävää. Tahattomien ja tahallisten väärinymmärrysten riski on suuri, kun keskustelu velloo erittäin tunnepitoisena ja polarisoituneena. Poliisitutkinta asiassa on kesken eikä oikeuskäsittely vielä edes alkanut. Vallanjako-opin mukaisesti lainsäätäjän ei tule ryhtyä neuvomaan sen paremmin järjestysvaltaa kuin oikeuslaitostakaan siinä, kuinka näiden tulisi työnsä hoitaa.”

”Moni poliitikko on varmasti yllättynyt siitä, kuinka voimakkaasti ja kiireellisesti media nyt heiltä vaatii ääriliikkeiden tuomitsemista. Monet lienevät ajatelleet, että koska he ja heidän edustamansa poliittiset liikkeet ovat lähtökohtaisesti sitoutuneet demokraattisiin ja laillisiin vaikutuskeinoihin, ymmärretään sen automaattisesti tarkoittavan kaikesta väkivaltaisesta ääritoiminnasta irtisanoutumista. Poliitikkojen vastahakoisuutta keskustella SVL:stä saattaa selittää myös se, että kyseessä on väestön ylivoimaisen enemmistön halveksumaa ideologiaa edustava ja marginaalin marginaalissa toimiva pienilukuinen ryhmä, jonka tosiasiallinen poliittinen vaikutusvalta on olematon.”

Imbi Paju, kirjailija ja ohjaaja:
Kari Pullinen
Imbi Paju
Imbi Paju

”Politiikka on etääntynyt politiikasta: kukaan ei halua puhua politiikasta eikä keskustella, vaan liikutaan insinööripolitiikan parissa. Kun olin itse vuonna 2009 yhdessä Sofi Oksasen kanssa Kremlin-mielisten vihan kohteena, moni poliittisesti vaikutusvaltainen ihminen tuli sanomaan, että nyt ei pidä provosoitua.”

”Ehkä kyse on myös poliittisesta kulttuurista Suomessa: ei reagoida tällaisiin kysymyksiin, jähmetytään, ei keskustella, ei argumentoida, ollaan kuin ei oltaisikaan, koska vaikeneminen on viisautta.”

Oula Silvennoinen, historiantutkija:
Joonas Salo
Oula Silvennoinen
Oula Silvennoinen

”Syy on juuri se, mikä se näyttääkin olevan. Osa poliitikoista on itse kytköksissä uusnatseihin ja radikaaliin kansallismielisyyteen, tai vähintään uskovat saavansa näistä piireistä merkittävää kannatusta. Ongelma tiivistyy perussuomalaisten riveissä. Puoluejohto leikkii sokeaa ja tyhmää samalla, kun puolueen kansanedustajien yhteydet Suomen Vastarintaliikkeen, Suomen Sisun ja erilaisten isänmaallisten kulttuuririntamien kaltaisiin radikaalijärjestöihin ovat ilmeiset. Pääministeri Juha Sipilä on nyt julkisesti sanonut, ettei tällaisia yhteyksiä saa olla. Ellei Timo Soini sitä tee, muiden hallituspuolueiden on aika tehdä loppu virtahevon piilottelusta olohuoneen sohvan taakse.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat