Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monty Python -tähti sairastui dementiaan, haastatteluiden antaminen ei enää onnistu

Etenevästä afasiasta kärsivä Terry Jones palkitaan walesilaisella elokuvapalkinnolla

Kulttuuri
 
Suzanne Plunkett / Reuters
Terry Jones
Terry Jones Kuva: Suzanne Plunkett / Reuters

Monty Python -ryhmän jäsenellä Terry Jonesilla on diagnosoitu vaikea dementian muunnos, kertoo BBC.

74-vuotias ohjaaja ja kirjailija kärsii etenevästä afasiasta, joka on vaikuttanut hänen kommunikointikykyynsä. Tämän vuoksi Jones ”ei voi enää antaa haastatteluita”, hänen tiedottajansa kertoo.

Jonesin edustaja toimitti tiedotteen koomikon tilasta elokuvajärjestö Bafta Cymrulle sen jälkeen, kun järjestö oli kertonut antavansa Jonesille tämän elämäntyötä kunnioittavan palkinnon.

British Academy Cymru Awards -gaalassa on palkittu perinteisesti vuoden parhaat walesilaiset tekijät elokuva-, televisio- ja pelialoilla. Gaala järjestetään ensi viikon sunnuntaina Cardiffissa.

Jones on näillä näkymin osallistumassa perheenjäsenensä avustuksella juhliin, mutta hän ei voi puhua tilaisuudessa.

Jones kuului Terry Gilliamin, John Cleesen, Eric Idlen, Graham Chapmanin ja Michael Palinin kanssa legendaariseen Monty Python -koomikkoryhmään.

Jones on ohjannut muun muassa elokuvat Brianin elämä ja Monty Python – Elämän tarkoitus. Terry Gilliamin kanssa hän ohjasi elokuvan Monty Pythonin hullu maailma.

Viime vuonna hän ohjasi komediaelokuvan Absolute Anything, jonka pääosassa nähtiin muita Monty Python -ryhmän jäseniä.

Monialainen Jones on myös kirjoittanut useita kirjoja, näytelmiä ja runoja sekä tehnyt televisiodokumentteja. Erityisesti Jonesia on kiinnostanut keskiaika.

Vuonna 2008 hänen kirjoittamansa ooppera esitettiin Lissabonissa.

Nyt Jones on saanut The Telegraph -lehden mukaan valmiiksi kirjan, joka päättää hänen vuonna 1997 aloittamansa trilogian. The Tyrant & the Squire on ”historiallinen seikkailukirja”, ja se on tarkoitus julkaista joukkorahoituksen avulla.

Kirjan julkaiseva Unbound-yhtiö toivoo voivansa ojentaa painetun kirjan Jonesille ensi helmikuussa hänen 75-vuotispäivänään.

Terry Jonesilla on seitsemänvuotias Siri -tytär. Lapsen äiti on ruotsalainen Anna Söderström, jonka kanssa Jones meni salaa naimisiin vuonna 2012 erottuaan aiemmasta, 42 vuotta kestäneestä avioliitostaan.

Koomikkoryhmä Monty Python teki vuonna 1983 Terry Jonesin ohjauksessa viimeisen elokuvansa. Elokuvassa Monty Python – Elämän tarkoitus esiintyivät Eric Idle (vas.), Michael Palin, John Cleese, Graham Chapman ja Terry Jones.
Koomikkoryhmä Monty Python teki vuonna 1983 Terry Jonesin ohjauksessa viimeisen elokuvansa. Elokuvassa Monty Python – Elämän tarkoitus esiintyivät Eric Idle (vas.), Michael Palin, John Cleese, Graham Chapman ja Terry Jones.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat