Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suvi Teräsniska yllätti, Mikko Kuustonen pelaa varman päälle – lue HS:n arviot perjantain Vain elämää -esityksistä

Kulttuuri
 
”Pudottava alku” – Anna Puun riisuttu Sama nainen herkisti Chisun
”Pudottava alku” – Anna Puun riisuttu Sama nainen herkisti Chisun
Anna Puu vetää Chisun Sama nainen -kappaleen vahvalla tunteella. Chisu pelkää jo ennen esitystä romahtavansa pöydän päässä. Tähdet kuuntelevat paikoilleen jähmettyneinä Annan vahvaa tulkintaa ja kitaran surumielisiä sointuja. Naiset halaavat pitkään esityksen jälkeen. ”Ihan helvetin hyvä tunnelma”, Tähkä kehuu. ”Ihan tyhmää, että tämä oli ekana. Pudottava alku!” Chisu tunnelmoi. Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.

Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja Ilkka Mattila arvioi tuoreeltaan Vain elämää -jaksojen musiikkiesitykset. Suositun sarjan viidennen tuotantokauden toisessa jaksossa artistit esittivät tulkintoja Chisun kappaleista.

Anna Puu: Sama nainen

★★★★

Chisun tuotannon parhaimpiin kuuluva kappale on laulu naisesta joka on jäänyt jumiin huonoon ihmissuhteeseen. Nyt siitä kuultiin vähäeleinen kantriballadiversio, johon Anna Puun americana-vibrato sopi hienosti.

Itseään akustisella kitaralla säestänyt Puu harmitteli esityksen jälkeen yhtä väärää sointua. Kokonaisuutta se ei haitannut; tulipahan todiste siitä, että katsojat kuulivat kuvauksissa esitetyn version eivätkä korjailtua studioäänitystä.

Mikko Kuustonen: Kohtalon oma

★★

Kuustonen jatkoi omalla mukavuusalueellaan ja teki kappaleesta retrohenkisen soulversion. Soitto svengasi, ja Kuustosen laulussa oli pinnassa keski-ikäisen miehen kepeä itseironia. Se ei aivan korvannut alkuperäisversion draamaa ja säihkettä.

Kauden artisteista Kuustonen on tv-esiintyjänä taitavin, mutta lauluesityksistä sopii jatkossa odottaa enemmän riskinottoa.

Hector: Tuu mua vastaan

★★★

Varsinkin kauden konkareiden käsissä kappaleet tuppaavat taipumaan esittäjiensä näköisiksi, niin myös Hectorilla. Tällä kertaa tuli 1970-lukulainen rockballadi jossa Hectorin tunteellinen tulkinta oli vähällä karata käsistä.

Chisun vahva teksti toimi hyvin myös vanhan mieslaulajan esittämänä.

Suvi Teräsniska: Baden-Baden

★★★★

Jakson musiikillisesta kohokohdasta vastasi Suvi Teräsniska, joka on joukosta se, jonka olisi viimeisenä kuvitellut tuovan lavalle läppärin.

Teräsniska oli äänittänyt taustaksi kokonaan omalla äänellään tekemänsä acapella-sovituksen. Jopa rumpuäänet olivat laulajan äänellään poksauttelemia ja sähisemiä.

Mainiossa sovituksessa oli nykyajan lauluyhtyeiden tyylistä tuttuja elementtejä, mutta kokonaisuus mukaili oivaltavasti Chisun pophittien elektronista pulssia.

Suvi Teräsniskalla on tähänastisten näyttöjen perusteella parhaat mahdollisuudet nousta kauden musiikilliseksi yllättäjäksi, mikä toki perustuu osin hänen iskelmätaustaansa. Erilaiset musiikilliset irtiotot kuulostavat rohkeammilta Teräsniskan kuin vaikkapa Chisun tekeminä.

Mikael Gabriel: Mun koti ei oo täällä

★★★

Chisun läpimurtohitti oli alun perin tummasävyinen erolaulu, kun taas Mikael Gabriel teki siitä omilla räpsäkeistöillään ekologis-poliittisen manifestin. Sovituksessa oli huilua ja sopivasti rikottua rytmiä.

Tekstin perusteella on helppo leikkiä ajatuksella, että jos Mikael Gabriel olisi syntynyt 35 vuotta aikaisemmin, hän olisi ollut todennäköisesti nuorena kiukkuinen punkkari. Ja keski-ikäisenä ei ehkä olisi suostunut tähän ohjelmaan.

Lauri Tähkä: Tämä rakkaus

★★

Chisun ensilevyllä julkaistu kappale ei ole kaikkein soitetuimpia hittejä. Tähkän ensimmäinen esitys sarjassa oli odotetusti energinen ja eteenpäin puskeva, mutta hauraista aineista rakennettu laulu jäi stadionrockversiona vähän tyhjäksi ja itseään toistavaksi.

Mikolta velmu veto! Kuustonen flirttaa estoitta – tähdet tanssivat tuoleilla
Mikolta velmu veto! Kuustonen flirttaa estoitta – tähdet tanssivat tuoleilla
Kohtalon oma on saanut Mikko Kuustosen otteessa velmun soinnin. Kuustonen iskee paitsi tahtia kitaralla myös silmää pöydän kauniille tähdille. Chisu nauraa ja osoittaa suosiotaan pöydän päässä leveästi hymyillen. Tähkä hyppää ensimmäisenä tanssimaan tuolille, pian seisaaltaan jammaavat myös Anna, Chisu ja Mikael Gabriel! ”Ihan mahtava!” Chisu tuulettaa, kun Mikko palaa pöytään. Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Hectorin väkevä Tuu mua vastaan murtaa Annan: ”Ihana veto”
Hectorin väkevä Tuu mua vastaan murtaa Annan: ”Ihana veto”
Chisun tuotannosta Hectoria puhutteli erityisesti Tuu mua vastaan. ”Jännittää, liikutunko itse, koska siinä tekstissä on kipupisteitä”, Hector sanoo ennen kuin nousee lavalle. Chisu eläytyy vahvasti Hectorin väkevään tulkintaan, Anna Puu liikuttuu vuolaisiin kyyneliin. ”Ihana veto”, Anna kehuu, kun Chisu rutistaa Hectoria. ”Annalla tapahtui samalla hetkellä, kun mulla itselläni, liikutus. Anna liikuttui silminnähden, ja se vaikutti mun koko esitykseen”, Hector sanoo upean esityksensä jälkeen. Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Teräsniska lyö ällikällä – teki jotain, mitä Vain elämää -ohjelmassa ei ole koskaan nähty!
Teräsniska lyö ällikällä – teki jotain, mitä Vain elämää -ohjelmassa ei ole koskaan nähty!
Suvi Teräsniska astelee lavalle, missä häntä odottaa pelkkä tietokone. Teräsniska teki Baden-Badenista version, jonka kaltaista ei ole koskaan aiemmin ohjelmassa kuultu. ”Livenä kuullaan mun liidilaulu, melodia. Tietokoneelta tulee kaikki muu: rummut, bassot, kitara, ja ne on kaikki tehty mun ääntä käyttäen.” Suvin ilottelu nostaa koko pöytäseurueen suupielet ylöspäin. Chisun silmät loistavat. Kaikkia kiinnostaa tietää, miten kappale syntyi. Samalla Suvi paljastaa muille palan nuoruudestaan. ”Mulla on sellainen historia, että olen lukioaikana laulanut a cappella -yhtyeessä.” Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Mikael Gabriel iskee arvomaailmansa pöytään versioidessaan Chisua – koko pöytäseurue mykistyy
Mikael Gabriel iskee arvomaailmansa pöytään versioidessaan Chisua – koko pöytäseurue mykistyy
Mikael Gabrielin oli tarkoitus tehdä Mun koti ei oo täällä -biisistä rakkauslaulu. Kertosäettä tankatessaan hän huomasi kappaleen muuttuvan sanomaltaan yhteiskunnalliseksi. ”Mä kerron siinä hyvin paljon omista periaatteistani, miten näen maapallon, mitkä on mulle tärkeitä asioita”, Mikael sanoo pöydästä lähtiessään. Tähdet kuuntelevat jokaista räppärin painavaa sanaa. Chisu on valtavan otettu esityksestä. ”Sun räpit on huikeita”, Chisu tiivistää tunnelman. ”Koskettaa ja pistää ajattelemaan.” ”Niin hieno, sä olet supertaitava jätkä.” Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat