Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ääni kantaa yli ajan – Kris Kristofferson, 80, on samalla sekä hauras että vahva

Kristoffersonin laulu on aina ollut matalaa ja puheenomaista, mutta nykyään se on sitä vielä entistä enemmän, kirjoittaa Pertti Avola.

Kulttuuri
 
Jarno Mela / Lehtikuva
Country-legenda Kris Kristofferson konsertoi Finlandia-talolla Helsingissä perjantaina.
Country-legenda Kris Kristofferson konsertoi Finlandia-talolla Helsingissä perjantaina. Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva

Konsertti. Kris Kristofferson ja The Appalachian Murder Bunnies Finlandia-talolla.

Willie Nelson ja Kris Kristofferson ovat ainoat enää jäljellä olevat 1970-luvun niin sanotun outlaw-kantriliikkeen tärkeimmistä edustajista. Ikä on tehnyt heidän musiikistaan entistä karheampaa ja koskettavampaa. Siitä kävi todisteena Kristoffersonin perjantainen konsertti Finlandia-talolla.

Kristofferson on käynyt Suomessa pari kertaa lähivuosina mies ja kitara -periaatteella, ja samalla linjalla hän jatkoi edelleen, nyt vain jälleen muutamia vuosia vanhempana ja hauraampana. Lämmittelijänä ja tukenaan hänellä oli The Appalachian Murder Bunnies -duo, jossa soittavat Kristoffersonin tytär Kelly ja takavuosien rocktähden Sammy Hagarin poika Andrew. Tosin heidän osuutensa Krisin esiintymiseen oli melko pieni. Soolona tämä kantrin tervaskanto settinsä pääosin veti.

Kristoffersonin laulu on aina ollut matalaa ja puheenomaista, mutta nykyään se on sitä vielä entistä enemmän. Ikä ja kilometrit näkyvät ja kuuluvat niin Kristoffersonin laulussa kuin kitaransoitossa, mutta se tuo yleiskuvaan vain lisää inhimillisyyttä.

Iästä johtunee sekin, että tällä kertaa legenda ei tarinoinut niin paljon kuin ennen, ja tuntui vetävän tuttujen laulujensa repertuaarin läpi hieman automaattivaihteella. Tunteella ja itseironian ryydittämällä tyylillä silti.

Hienoja laulujahan Kristoffersonilla riittää: Me and Bobby McGee, Here Comes That Rainbow Again, Sunday Morning Coming Down ja niin edelleen.

Kelly-tyttären kanssa hän esitti hauskan version kappaleesta Pilgrim: Chapter 33, mutta koskettavimmilta tuntuivat silti elämän rajallisuutta pohtiva Feeling Mortal ja viimeisenä lauluna The Appalachian Murder Bunniesien kanssa esitetty Why Me, jossa oli jo kiitollisen testamentin tuntua.

Kelly ja Andrew aloittivat konsertin kolmella kappaleella (Berserk, Drunk Enough ja Wide Asleep, Dead Awake), jotka osoittivat, että perinteellä on jatkajansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat