Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hassu kasvukertomus ja päälle tunti tanssia

Dennis Nylund näyttää brittimonologissa miten vaikeuksien yli voi loikkia hymyssä suin.

Kulttuuri
 
Lauri Meri
Cata Portin
Dennis Nylund on esiintyessään valloittavan mutkaton.
Dennis Nylund on esiintyessään valloittavan mutkaton. Kuva: Cata Portin

Monologi Allt som är underbart. Svenska Teatern, Amos-näyttämö. Duncan Macmillanin monologinäytelmän ruotsinnos Nina-Maria Häggblom, ohjaus Ann-Luise Bertell. Esittää Dennis Nylund. ★★

Näyttelijä Dennis Nylund, joka nimellä Dennis ”Ätä” Nylund muistetaan myös breakdancen maailmanmestarina 2009, edustaa varmasti monen mielestä kaikkea mikä on ihanaa.

Duncan Macmillanin monologinäytelmässä Allt som är underbart hän ainakin kiistatta saavuttaa ykköspaikan.

Nylund on esiintyessään niin valloittavan mutkaton, että teoksen teemat tallautuvat hänen vikkelien jalkojensa alle lähes kokonaan. Eikä se välttämättä ole pahasta.

Macmillan tunnetaan Suomessa parhaiten upeasta parisuhdekuvauksestaan Keuhkot, joka on aivan toisen kokoluokan näytelmä. Allt som är underbart noudattaa samaa pelkistetyn esitystilanteen periaatetta, mutta nuoren miehen kasvukertomus on aiheensa puolesta kovin yksinkertainen ja naiivi.

Näytelmän alussa seitsemänvuotias poika raapustaa itsetuhoiselle äidilleen listan iloa tuottavista asioista.

Listaaminen jatkuu yli opiskeluvuosien ja oman avioliittokriisin, kunnes mies huomaa löytäneensä maailmasta miljoona hienoa asiaa.

Nylund saa yleisön hyvin mukaan kertaamaan listoja ja ilmentämään tielle osuneita ihmisiä musiikkiin uppoutuvasta isästä villasukkakoiran välityksellä puhuvaan terapeuttiin.

Tunteet jäävät touhukkaassa esityksessä pelkäksi pintaraapaisuksi.

Katsojan ei missään vaiheessa tarvitse huolestua miehen puolesta, etenkin kun ohjaaja Ann-Luise Bertell antaa Nylundille runsaasti aikaa tanssia ja esitellä liikunnallisia kykyjään.

Omien keuhkojensa puolesta voi sen sijaan olla huolissaan.

Esityksen loppupuolella Nylund alkaa ”tanssittaa” näyttämön peittävää valtavaa villamattoa, jota ainakin minä sain yskiä ulos vielä seuraavana aamuna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat