Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Saara Aallon tie jatkuu X Factorissa: Pelastui viime hetkellä, seuraavaksi laulaja nähdään Los Angelesissa Robbie Williamsin kanssa

Suomalaislaulaja matkaa tämän viikon jaksoissa mentorinsa Sharon Osbournen kotiin Yhdysvaltoihin.

Kulttuuri
 
Tuomas Marttila
Laulaja Saara Aallon tie television laulukilpailuissa jatkuu, nyt Britannian X Factorissa.
Laulaja Saara Aallon tie television laulukilpailuissa jatkuu, nyt Britannian X Factorissa. Kuva: Tuomas Marttila

Suomalaislaulaja Saara Aalto on päässyt mukaan erinomaisesti käsikirjoitettuun draamaan, Britannian X Factoriin. Siinä sarjassa jännitys pysyy kihisevänä viime minuuteille asti. Erityisesti katsojien jännitys.

Toisin on toki sarjan tekijöillä. Laulukilpailu X Factor on käsikirjoitettu paljon tarkemmin kuin kotikatsomoissa voisi kuvitella.

Sunnuntai-iltana Britanniassa näytetyssä jaksossa Saara Aallon ”kohtalo” oli päästä tällaisen tyypillisen xfactormaisen draaman pyörteisiin ja keskipisteeseen.

Aalto oli päässyt 60 laulajan joukkoon edellisestä niin sanotusta bootcamp-vaiheesta. Tämän uuden, heinäkuussa Wembley-areenalla kuvatun vaiheen nimi oli ”kuuden tuolin vaihe”.

Siinä oli ideana, että kaikki neljä tähtituomaria valitsevat omien mentoroitaviensa joukosta kuusi jatkoon pääsijää. Jatkopaikka oli luvassa yhteensä 24 laulajalle.

Aalto oli päätynyt yli 25-vuotiaiden ryhmään, jota mentoroi Sharon Osbourne. Englantilaissyntyinen Osbourne tunnetaan puolisonsa Ozzy Osbournen kivenkovana managerina, joka tuomaroi vastaavanlaista laulukisaa myös Yhdysvalloissa.

Sunnuntaina nähdyssä jaksossa Aalto lauloi ensin Ed Sheeranin kappaleen I See Fire. Mutta Osbournella oli ohjelman ”pahiksen” rooli. Tämä ilmoitti, että Aallolla on kyllä hämmästyttävän laaja ääniala, mutta tämä ei oikein tuntunut löytävän yhteyttä laulamansa laulun sisältöön.

”Jotain puuttuu”, topakka Osbourne ilmoitti.

Ohjelman lopussa koettiin kuitenkin X Factorin formaattiin elimellisesti kuuluva yllätys: jokainen tuomari saikin katsojien yllätykseksi valita jatkoon vielä yhden villin kortin muiden tuomareiden mentoroitavien joukosta.

Nicole Scherzinger valitsi Aallon.

Saara Aalto itse viestittää, että oli kyllä tietoinen kuuden tuolin vaiheen dramaattisuudesta.

”Aikaisempia kausia katsoessa olin tajunnut, että tämä on kisan vaikein, raadollisin ja dramaattisin osuus. Tässä haasteessa voi tapahtua mitä tahansa, laulajat saavat tuoleja ja menettävät tuoleja yleisön huutaessa mielipiteitään. Tosi moni hyvä laulaja tippuu tässä vaiheessa. Areenan tunnelma oli todella ’elä tai kuole’ -tyylinen”, lukee Aallon managerin HS:lle lähettämässä viestissä.

Sitä, kuinka tarkkaan Aalto todellisuudessa tiesi jakson tapahtumista etukäteen, hän ei voi luonnollisestikaan sopimussyistä kertoa.

Eikä häneltä sitä voisi edes yrittää kysyä. Aalto ei managerin mukaan maanantaina vastaa kysymyksiin muuten kuin kirjallisesti.

Ensimmäisen laulun jälkeen Aallolle annettiin vielä mahdollisuus vakuuttaa Osbourne yhdellä lisälaululla.

Hän valitsi ranskalaisen chansonin Je suis malade. Ranskalaisen Serge Laman ja sittemmin Lara Fabianin tunnetuksi tekemä dramaattinen chanson on kuulunut Aallon vakiolauluihin jo monta vuotta – sen voi todeta vaikkapa tästä viisi vuotta sitten Kanneltalossa kuvatusta konserttitaltioinnista.Ranskankielinen laulu oli kuitenkin ”tyrmistys” brittiyleisölle ja Osbournelle. Aalto buuattiin ulos.

Herää kysymys, miksi ihmeessä Aalto sitten valitsi juuri sen laulun.

Aallon lähettämän viestin mukaan siksi, että se oli yksinkertaisesti ainoa, joka hänelle tuli siinä tilanteessa mieleen.

”Sitä mun fanit rakastavat! Eipä tullut mieleenkään, ettei ehkä ole hyvä idea laulaa Englannissa ranskaksi. Sen voisi ajatella mokana, mutta toisaalta ainakin pääsin näyttämään monipuolisuuttani ja jäin varmasti kaikkien mieleen!” Aalto kirjoittaa managerinsa toimittamassa viestissä.

Kaikkiaan villin kortin sai kolme muutakin kilpailijaa, joten seuraavassa vaiheessa nähdään yhteensä 28 kilpailijaa.

Seuraavien, Britanniassa ensi lauantaina ja sunnuntaina nähtävien jaksojen teemana on ”tuomareiden kodit”. Jokainen tuomari vie mentoroitavansa kotiin, joko omaansa tai jonkun toisen julkisuuden henkilön. Jaksot on kuvattu tiettävästi elo–syyskuun vaihteessa.

Osbourne vie laulajansa Los Angelesin -kotiinsa, jossa joukkoon liittyy vierailevaksi tuomariksi laulaja Robbie Williams.

Williamsin mukana olo ei ole sattumaa: häneltä on ilmestymässä marraskuussa ensimmäinen levy moneen vuoteen.

Muut ryhmät matkaavat Ibizalle, Nizzaan ja Malibuun. Jälkimmäisessä aurinkokaupungissa ovat mukana Spice Girls -yhtyeestä tunnetuksi tulleet Mel B ja Emma Bunton.

Tuomarien koti -vaiheessa jokaisen tuomarin seitsemästä mentoroivasta jatkoon päästetään kolme eli yhteensä 12 laulajaa tai yhtyettä.

Sen jälkeen vuorossa ovat suorat lähetykset, joissa tämän vuoden X Factor -voittaja lopulta selviää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat