Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisin asukkaita kutsutaan ensi vuonna yöpymään suomalaisissa designaitoissa, joita pystytetään Pariisiin

Suomen Ranskan instituutin Koti-näyttelyssä pariisilaisia houkutellaan tutustumaan suomalaiseen muotoiluun mökkeilemällä

Kulttuuri
 
Kaapo Kamu
Suomen Ranskan instituutti esittelee pariisilaisille suomalaista muotoilua mökkeilykokemuksen kautta.
Suomen Ranskan instituutti esittelee pariisilaisille suomalaista muotoilua mökkeilykokemuksen kautta. Kuva: Kaapo Kamu

Suomen Ranskan instituutti Pariisissa rakentaa ensi vuonna näyttelytilaansa suomalaisen designaittakylän, johon pariisilaisia houkutellaan yökylään.

Muotoilija Linda Bergrothin suunnittelema Koti-installaatio esittelee suomalaista asumista ja muotoilua mökkeilyhengessä. Aittaelämykseen kuuluvat muun muassa petivaatteet ja tohvelit Lapuan kankureilta, Nathalie Lahdenmäen astiat, Nikarin huonekalut ja Innoluxin lamput. Aamiaiseksi tarjotaan yhteisen pöydän ääressä esimerkiksi ruisleipää ja pohjoisen marjoja.

Kaapo Kamu
Linda Bergroth
Linda Bergroth

Instituutin kuusi kahden hengen puuaittaa ovat vuokrattavissa tammikuun alusta. Varauksia voi tehdä Airbnb-palvelun kautta 10. lokakuuta lähtien.

Hanke on jo herättänyt kiinnostusta Ranskassa, ja siitä on kirjoittanut muun muassa designlehti Wallpaper.

Kesällä 2017 Koti-installaation pääsee kokemaan Helsingissä. Se tulee vierailijoiden asuttavaksi Torikorttelien Valkoiseen saliin.

Pariisin Koti-installaatio on osa Suomen Pariisin, Benelux-maiden, Berliinin ja Lontoon instituuttien yhteistä Mobile Home -hanketta, joka on osa itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Hankkeessa kotia ja sen merkityksiä käsitellään muun muassa arkkitehtuurin, tieteen, taiteen ja yhteiskunnallisuuden kautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat