Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tällainen on sirkuksen ja oopperan komea liitto – Loppuunmyyty Kansallisoopperan CircOpera nyt katsottavissa HSTV:ssä

Rajoja rikkova esitys on ollut yleisö- ja arvostelumenestys.

Kulttuuri
 
Miltä näyttää sirkuksen ja oopperan liitto? Rajoja rikkova Kansallisoopperan CircOpera HSTV:ssä
Miltä näyttää sirkuksen ja oopperan liitto? Rajoja rikkova Kansallisoopperan CircOpera HSTV:ssä
HSTV esittää Kansallisoopperan huippusuositun CircOperan. CircOpera on yhdistelmä akrobaattista taituruutta ja klassisen musiikin helmiä. Esityksen aikana nähdään päätähuimaavia sirkustemppuja täysikokoisen orkesterin ja kuoron sekä solistien säestämänä. Lähetyksen aluksi ja väliajalla keskustellaan teoksen teemoista toimittaja Sami Sykön johdolla.

Kansallisoopperan CircOpera sai ensi-illassa yleisön pomppaamaan tuoleistaan ja osoittamaan suosiotaan huudoin ja voimakkain aplodein. Kaikki esitykset on myyty loppuun, ja ensi-ilta oli myös arvostelumenestys.

Rajoja rikkova, oopperan hittiaarioita ja sirkustaidetta yhdistävä CircOpera on syntynyt oopperan taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven ideasta. Täysikokoinen orkesteri ja kuoro sekä solistit ja Ballet Finlandin tanssijat saavat sirkustaiteen näyttämään entistäkin huikeammalta Kansallisoopperan puitteissa.

HS välitti CircOperan toiseksi viimeisen näytöksen perjantaina suorana lähetyksenä osoitteessa HS.fi. Katso esitys nyt nauhoitteena tämän uutisen yhteydessä olevasta videosta.

CircOperan väliajalla toimittaja Sami Sykkö juonsi keskustelua illan esityksestä. Mukana olivat säveltäjä ja säveltämisen dosentti Eero Hämeenniemi, chick-lit kirjailija Laura Paloheimo ja esityksen ohjannut Jere Erkkilä.

Vanhanajan sirkustunnelmaa ja upeaa musiikkia yhdistelevää esitystä suositellaan koko perheelle, tähän tapaan: ”Hyvät naiset, herrat ja pikkuväki! Nähkää maailman vahvin mies ja kuulkaa maailman suurinta sirkusorkesteria! Kokekaa hiuksia nostattava kuorosointi ja hiuksista riippuva akrobaatti!”

Akseli Valmunen / HS
Sirkus ja ooppera yhdistyvät
Sirkus ja ooppera yhdistyvät
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat