Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nightwish jää pitkälle tauolle: ”Uutta musiikkia ei ole syntynyt pitkään aikaan”

Tuomas Holopainen on tehnyt musiikkia puolet elämästään. Nyt luovuus on kadonnut. Hän ei kuuntele enää edes suosikkilevyjään.

Kulttuuri
 
Timo Isoaho
”Jos multa katkeaisi käsi kesken kiertueen, niin tärkeintä olisi saada tilalle nopeasti joku kosketinsoittaja hoitamaan loput keikat. Ei tämä minun bändi ole”, Nightwishin Tuomas Holopainen sanoo.
”Jos multa katkeaisi käsi kesken kiertueen, niin tärkeintä olisi saada tilalle nopeasti joku kosketinsoittaja hoitamaan loput keikat. Ei tämä minun bändi ole”, Nightwishin Tuomas Holopainen sanoo. Kuva: Timo Isoaho

Nightwishin lauluntekijä ja musiikillinen johtaja Tuomas Holopainen myöntää, että yhtyeen ensi viikolla alkava pitkä keikkatauko tulee oikeaan aikaan.

”20 vuotta on mennyt niin, että jos ei ole keikoilla, niin on studiossa tai tekemässä uusia biisejä. Nyt ei ole puoleentoista vuoteen syntynyt uutta musiikkia”, 39-vuotias Holopainen sanoo.

Kansainvälisesti kaikkien aikojen menestyneimpiin suomalaisyhtyeisiin kuuluva Nightwish on ilmoittanut vetäytyvänsä tauolle ainakin puoleksitoista vuodeksi.

Yhtyeen laulusolisti Floor Jansen saa lapsen maaliskuussa, ja muut jäsenet Holopaista lukuun ottamatta paneutuvat sooloprojekteihinsa.

Timo Isoaho
Floor Jansen.
Floor Jansen.

Edellisen keikkatauon aikana Holopainen sävelsi seuraavan Nightwish-albumin kappaleet ja viimeisteli pitkään valmistelemansa soololevyn. Sille ei ole tulossa jatkoa.

”Kalenteri on ihan tyhjä. Jos musaa tulee, niin tulee, jos ei, niin hoidellaan hevosta ja puutarhaa ja matkustellaan vähän.”

Holopainen sanoo, ettei ole kuunnellut aikoihin enää edes vanhoja suosikkilevyjään.

”Mulla ei soi kotona musiikki ikinä. Mutta en minä siitä huolissani ole. Veikkaisin, että jossakin vaiheessa sitä taas menee pianon ääreen.”

Nightwishin sinfonisessa metallissa on alusta asti ollut vaikutteita elokuvamusiikista, ja Holopainen on nimennyt innoittajikseen Vangelisin ja Hans Zimmerin kaltaisia elokuvasäveltäjiä. Pitkän elokuvan musiikin tekemistä hän haluaisi vielä kokeilla.

”Vähän luulen, että mulla on romantisoitu käsitys elokuvasäveltäjän työstä, koska siinä mennään niin elokuvan ja ohjaajan ehdoilla. Markus Selinin kanssa olen joskus tästä puhunut ja Rennyn kanssa kerran. Suomen ulkopuolelta ei ole kysytty.”

Nightwishin keväällä 2015 alkanut maailmankiertue päättyy runsaan viikon kuluttua Tokioon. 150 keikan mittaiselta kiertueelta kuvattiin marraskuussa julkaistava dvd, jossa nähdään muun muassa viime joulukuinen Lontoon Wembley Arenan loppuunmyyty konsertti.

Timo Isoaho
Nightwish on ilmoittanut palaavansa keikoille vasta vuonna 2018.
Nightwish on ilmoittanut palaavansa keikoille vasta vuonna 2018.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat