Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kitaraopiskelijoilla ei ollut soitettavaa, joten mestarikitaristi järjesti sävellyskilpailun

Kansainvälinen verkkoäänestys nosti voittajiksi saksalaisen ja costaricalais-hollantilaisen säveltäjän

Kulttuuri
 
Heikki Tuuli
Kitaristi Timo Korhonen tahtoi löytää opiskelijoille uutta ohjelmistoa.
Kitaristi Timo Korhonen tahtoi löytää opiskelijoille uutta ohjelmistoa. Kuva: Heikki Tuuli

Kun Timo Korhonen toissa vuonna täytti 50, hänellä oli yksi lahjatoive: hän pyysi lahjoituksia järjestämänsä sävellyskilpailun palkintorahastoon. Korhonen on yksi maamme keskeisiä klassisen kitaran taitureita. ”Olen sielultani sekä esittäjä että pedagogi, ja halusin generoida kamarimusiikkiohjelmistoa teini-ikäisille soittajille”, Korhonen sanoo.

Hän oli harmitellut sitä, että keskivaikeaa uutta ohjelmistoa ei kitaransoiton opiskelijoille oikein ollut. ”Aloittelijoille soitettavaa kyllä löytyy, samoin ammattilaisille, mutta sellaista 3/3-peruskurssitasoa ei niinkään. Ohjelmisto on joko liian simppeliä tai liian vaativaa.”

Siksipä Korhonen päätti itse kasvattaa ohjelmistoa järjestämällä sävellyskilpailun. Hän halusi saada nimenomaan uutta kamarimusiikkia eikä sooloteoksia, jotta musisoinnin sosiaalinen puoli ei unohtuisi. Sarjoja kilpailuun tuli kaksi: duo- ja yhtyesävellykset.

Korhonen itse teki ennakkokarsinnan kaikkiaan 42:sta kilpailuun lähetetystä teoksesta. Hän valitsi kumpaankin sarjaan kuusi sävellystä, joista valittiin voittajat nettiäänestyksellä. Ääniä tuli kaikkiaan 2 115 kappaletta 50 eri maasta.

Duosarjan voitosta käytiin suhteellisen tiukka kisa kahden sävellyksen kesken, mutta voittajaksi selviytyi saksalaisen Valentin Ruckebierin teos Pierres précieuses mandoliinille ja kitaralle.

Yhtyesarjan voittajaksi tuli selvällä noin 71 prosentin äänisaaliilla costaricalais-hollantilaisen José Mora-Jiménezin Mobile No. 4 – Aurora kitarasolistille ja kitarayhtyeelle.

Kummankin sarjan voittaja sai palkinnoksi 1 000 euroa – kiitos Korhosen syntymäpäivälahjatoiveen, joka kattoi palkintosummat lopulta lähes kokonaan.

Kaikki 12 loppukilpailuteosta voi kuulla Timo Korhosen Youtube-kanavalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat