Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeriö perii elokuvajärjestöltä takaisin valtionavustuksia, rahoja käytettiin vääriin tarkoituksiin

Perintätoimien kohteena oleva yhdistys, Suomen elokuvakontakti, haettiin konkurssiin alkuvuodesta

Kulttuuri
 

Opetus - ja kulttuuriministeriö on päättänyt periä Suomen elokuvakontakti -yhdistykseltä takaisin valtionavustuksia.

Ministeriö karhuaa järjestöltä takaisin avustuksia, joiden yhteissumma on 137 000 euroa. Perintää on edeltänyt tarkastuskäynti, jonka ministeriön väki teki yhdistykseen viime vuonna.

Takaisinperintäpäätöksestä selviää, että järjestö on raportoinut avustusrahoista puutteellisesti. Lisäksi rahoja ei käytetty niihin tarkoituksiin, joihin avustusta on myönnetty. Yhdistys haki tukea esimerkiksi elokuvien digitointiin, mutta digitointia ei kuitenkaan toteutettu.

Avustukset piti käyttää vuosina 2011–2014.

Perintätoimien kohteena oleva yhdistys, Suomen elokuvakontakti, haettiin konkurssiin alkuvuodesta. Sitä ennen yhdistys kuului vuosien ajan keskeisiin suomalaisiin elokuva-alan järjestöihin.

Elokuvakontakti huolehti muun muassa kotimaisen lyhytelokuvan ja dokumenttielokuvan levittämisestä ja markkinoinnista Suomessa. Vuonna 1970 perustettu yhdistys järjesti myös elokuvien esityksiä festivaaleilla ja elokuvalainoja kouluihin ja päiväkoteihin.

Yhdistys teki kulttuurityötä pääosin opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tuella, ja monena vuonna se oli elokuvajärjestöistä suurin valtion tuen saaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat