Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampereen yliopisto hakee jälleen uutta journalistiikan vierailijaprofessoria

Tällä kertaa professorin pitäisi olla ratkaisukeskeinen ja yhteiskunnallisen keskustelun virittäjä. Tampereella on opettanut jo kymmenen journalistiikan vierailijaprofessoria.

Kulttuuri
 

Tampereen yliopisto hakee journalistiikan vierailijaprofessoria lukuvuodeksi 2017–2018.

Tehtävään haetaan kokenutta journalistia, joka voi jakaa opiskelijoille käytännön osaamistaan. Vierailijaprofessorin pesti kestää yhden lukuvuoden ajan.

Tänä vuonna yliopisto korostaa vierailijaprofessorin valinnassa journalismin roolia yhteiskunnallisena keskustelijana ja ratkaisujen etsijänä.

Yliopiston viestinnän, median ja teatterin yksikön johtaja Heikki Hellman sanoo tiedotteessa, että pelkkä hyvien juttujen kirjoittaminen ei enää nykypäivänä riitä.

”Nyt on osattava käyttää erilaisten digitaalisten alustojen mahdollisuuksia, osallistaa lukijoita ja tehdä journalismista merkityksellistä keskustelua, jossa löydetään myös ratkaisuja yhteiskunnan polttaviin kysymyksiin.”

Hellman kertoo, että vierailijaprofessoriksi haetaan toimittajaa, jolla on ideoita journalismin roolin vahvistamiseksi.

”Journalismin tarkoituksen kirkastuminen vahvistaa koko mediakenttää, valtamedioista pieniin toimijoihin”, hän toteaa tiedotteessa.

Tampereen yliopisto sai ensimmäisen journalistiikan vierailijaprofessorin vuonna 2007 Helsingin Sanomain säätiön lahjoituksena. Vuodesta 2012 lähtien professuurin kustannukset on maksanut yliopisto.

Vierailijaprofessuurin hakuaika päättyy perjantaina 11. marraskuuta.

Tällä hetkellä tehtävää hoitaa toimittaja Hanna Nikkanen.

Aiemmin vierailijaprofessorina ovat toimineet muun muassa Rauli Virtanen, Renny Jokelin, Elina Grundström ja Helsingin Sanomissa työskentelevä Tuomo Pietiläinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat