Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Professori Heikki Hiilamolle tiedonjulkistamisen valtionpalkinto

Elämäntyöpalkinnon sai filosofian maisteri, teatteriohjaaja ja radiotuottaja Harri Huhtamäki.

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Outi Pyhäranta / HS
Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo.
Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamolle on myönnetty tiedonjulkistamisen valtionpalkinto hänen kirjoittamastaan tietokirjasta Hyvinvoinnin vakuutusyhtiö.

Palkintolautakunnan mukaan palkinnot myönnetään ”tieteellisen, taiteellisen ja teknologisen tiedonvälityksen alalla tehdystä merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä”.

Lautakunta kehuu tiedotteen mukaan Hiilamoa siitä, että tämä on onnistunut kirjoittamaan helppolukuista tekstiä vaikeasta aiheesta, joka on ”yksi suurimmista yhteiskunnallisista uudistuksista Suomen historiassa”.

Helsingin yliopistossa työskentelevä, useita tietokirjoja julkaissut Hiilamo on toiminut sote-uudistuksen valmistelussa asiantuntijana kolmessa työryhmässä.

Uusi hyvinvointivaltio -kirjassaan Hiilamo valottaa sote-uudistuksen taustaa ja sitä, miksi uudistuksen teko on niin vaikeaa. Lisäksi hän ehdottaa ratkaisua, jossa hän antaisi sote-alueille verotusoikeuden ja suorilla vaaleilla valittavat päättäjät.

Lue HS:n haastattelu Hiilamon kirjan tiimoilta tästä.

Palkinnot esimerkillisestä tiedonjulkistamisesta myönnettiin tänä vuonna lisäksi muun muassa biologi Helena Telkänrannalle, elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija Ville Suhoselle, arkeologi Ilari Aalolle ja artesaani Elina Helkalalle.

Elämäntyöpalkinnon sai filosofian maisteri, teatteriohjaaja ja radiotuottaja Harri Huhtamäki ”uraauurtavasta tiedonjulkistamisesta dokumentaarisen radiotaiteen keinoin” sekä Radioateljee-yksikön perustamisesta.

Palkinnot myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat