Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiedonjulkistuksen valtionpalkinnot kahdeksalle – elämäntyöpalkinto suomalaisen radiofeaturen uranuurtajalle

Harri Huhtamäki perusti Yleen Radioateljeen, jonka ohjelmia on lähetetty yli 30 maassa.

Kulttuuri
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Harri Huhtamäki (oik.) otti vastaan elämäntyöpalkinnon opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselta.
Harri Huhtamäki (oik.) otti vastaan elämäntyöpalkinnon opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot on jaettu. Elämäntyöstään palkittiin teatteriohjaaja, radiotuottaja Harri Huhtamäki uraauurtavasta, dokumentaarisesta radiotaiteesta sekä Radioateljeen perustamisesta.

Radioateljee syntyi Huhtamäen aloitteesta Yleisradioon vuonna 1979. Yksikkö on keskittynyt kokeellisiin ja taiteellisesti kunnianhimoisiin feature-ohjelmiin.

Radioateljeen ohjelmia on lähetetty yli 30 maassa, ja sen tuotanto on voittanut lukuisia kotimaisia ja ulkomaisia palkintoja kuten Prix Futuran pääpalkinnon (1989), Kritiikin kannukset (1990) ja Prix Italian (2011).

Lisäksi jaettiin seitsemän palkintoa erilaisista kirjoista, tutkimuksista, elokuvista tai muista hankkeista, jotka ovat lisänneet kansalaisten tietämystä ja virittäneet yhteiskunnallista keskustelua, kuten palkitsemisperusteissa sanotaan.

Tietokirjailijoina palkittiin arkeologi Ilari Aalto ja artesaani Elina Helkala teoksesta Matkaopas keskiajan Suomeen ja professori Heikki Hiilamo teoksesta Hyvinvoinnin vakuutusyhtiö – Mistä sote-uudistuksessa on kysymys?

Biologi Helena Telkänranta palkittiin teoksesta Millaista on olla eläin? ja ylilääkäri, dosentti Peter J. Boström teoksesta Eturauhasen sairaudet – ennaltaehkäisy, tutkimukset ja hoito.

Elokuvaohjaaja ja kirjailija Ville Suhonen puolestaan palkittiin dokumenttielokuvasta Ompelijatar, joka kertoo 1943 teloitetusta Martta Koskisesta.

Palkinnon sai myös kaksi työryhmää. Toinen on julkaissut Suomen rengastusatlaksen I–II ja toinen verkkopalvelun kuvataiteilija Albert Edelfeltin kirjeistä.

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot ovat suuruudeltaan 15 000 euroa ja elämäntyöpalkinto 20 000 euroa. Ne jakoi maanantaina 10. lokakuuta opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat