Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Televisiossa alkaa tänään tunteikas uutuussarja, jossa suomalaiset paljastavat toisilleen syvimmät tuntonsa – eniten löytyi kiitollisuutta

Sinulle on postia -sarja kuuluu samaan hyvän tekemisen ohjelmagenreen kuin SuomiLOVE ja Kadonneen jäljillä

Kulttuuri
 
MTV3
Jope (vas.) kokee Sinulle on postia -sarjan avausjaksossa kaikkien aikojen päivän. Siinä on osansa Mikael Forssellillakin.
Jope (vas.) kokee Sinulle on postia -sarjan avausjaksossa kaikkien aikojen päivän. Siinä on osansa Mikael Forssellillakin. Kuva: MTV3

Jos Sinulle on postia -ohjelmasta pitäisi kirjoittaa resepti, kuuluisi se näin: Ota kourallinen SuomiLOVEn (2014–) ystävyyden ylistystä, hyppysellinen Kadonneen jäljillä -ohjelman (2009–) uudelleennäkemisen riemua sekä pieni ripaus Kohtauspaikka: Luokkakuvan (2008) yhteisen historian muistelua. Lisää mukaan ympäri kesäistä Suomea kulkeva bussi ja kolme juontajaa. Sekoita.

MTV3:n tänään tiistaina alkava uusi sarja antaa suomalaisille mahdollisuuden kertoa syvimmistä tunteistaan käsinkirjoitetun kirjeen muodossa.

Kirjeen aihepiiriä ei ole rajattu. Se saa olla kiitos, rakkaudenosoitus, tsemppi, anteeksipyyntö tai yhteydenotto vanhaan tuttuun vuosien takaa.

Halukkaita tunteiden osoittamiseen löytyi.

”Ohjelmaan osallistujien hakumainokseen vastasi toista tuhatta ihmistä”, kertoo käsikirjoittaja-ohjaaja Joona Kortesmäki.

Päällimmäiseksi tunteeksi ihmisten tarinoissa nousi kiitollisuus. ”Erityisesti aikuiset lapset halusivat kiittää ja muistaa vanhempiaan”, Kortesmäki kertoo. Toiseksi suosituin kiitoksen kohde oli oma puoliso.

Mitään Kadonneen jäljillä -ohjelman toisintoa ei ole luvassa. Vain muutamassa tapauksessa etsittiin maailman tuuliin kadonneita ystäviä tai sukulaisia.

”Jokunen näistä tapauksista ei ole päätynyt ruutuun asti, koska vastaanottava osapuoli ei ollutkaan innostunut uudelleennäkemisestä”, Kortesmäki sanoo.

Ohjelma edustaa jo muutaman vuoden nousussa ollutta hyvän tekemisen ohjelmagenreä. Sitä samaa ohjelmatyyppiä, kuin ihmisten ystävyyttä juhliva musiikkiohjelma SuomiLOVE ja kadonneita sukulaisia ympäri maailmaa etsivä Kadonneen jäljillä.

Ohjelmia yhdistää myös tunteikkuus. Tunteiden näyttämisestä on tullut Vain elämää -ohjelman tapaan isoa tosi-tv-sisältöä. Olennaista ohjelmissa on, että niissä jäyhä suomalainen kurkottaa kohti toista ihmistä.

MTV3:n vastaava tuottaja Tomi Suomela kertoo, että hyvän tekemisen ohjelmagenre kiinnostaa yhä enemmän. Se näkyy myös kansainvälisillä tv-messuilla.

”Cannesin jokasyksyisillä tv-messuilla oli tarjolla paljon hyvänkierrätysohjelmia. Ääripäätä edustaa yhdysvaltalaisformaatti, jossa taloudellisiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille annettiin salkullinen rahaa ja katsottiin, miten nämä sen käyttivät.”

Myös Sinulle on postia palkitsee osanottajiaan, mutta pienemmässä mittakaavassa. Uupunut perheenisä lähetetään kavereiden kanssa golfaamaan ja kaverukset pääsevät yhdessä konserttiin.

”Kohtaaminen on tärkein, ei palkinnot”, Suomela summaa.

Sinulle on postia, MTV3 klo 20.05

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat